Snart er det julemarked på Fredriksten

Julesesongen for haldenserne starter med det tradisjonsrike Julemarkedet på Fredriksten festning. Halden Turist er godt i gang med planleggingen og har flere spennende nyheter!
Toppfoto: Robert Løwengreen

Julemarkedet på Fredriksten festning er som en drøm for både de som elsker å gå på markeder og de som er gira på skikkelig julestemning. Stikkord er idylliske omgivelser, glødende bålpanner, nystekte vafler, juletre og julemusikk.
Årets marked er rekordtidlig – 18. til 20.november.
– Vi har jobbet med forberedelser til julemarkedet en god stund allerede og nå begynner detaljene å komme på plass, forteller Liv Lindskog som er turistsjef i Halden.
For en stund siden sendte de ut invitasjon til utstillere og mange har meldt sin ankomst. Det er plass til enda flere og nå tar de også grep for å utvide utstillerplassen.
– En av årets nyheter er at vi utvider markedet på Place d’Armes. Der stod det noen boder i fjor og det blir flere i år. Vi har leid inn fine boder som utstillerne skal bruke så det kommer til å se flott ut, forteller Liv begeistret.

I fjor var det publikumsrekord på julemarkedet og Liv håper selvfølgelig at minst like mange tar turen i år.
– Det blir utstillere på Place de Armes og i hele indre festning. Alle kriker og kroker tas i bruk. I tillegg blir det selvfølgelig mange fine underholdningsinnslag, eventyrstund og gang rundt juletreet. Både bakeriet og bryggeriet skal holde åpent som vanlig!

1926804_975634485799320_2179185386208297241_n
Foto: Robert Løwengreen

En av årets store nyheter er at åpningstiden utvides.
– De siste årene har vi merket en økt etterspørsel fra publikum etter lengre åpningstider eller en ekstra helg. Det har også vært utstillere som har ønsket dette.  Som en konsekvens av dette blir det i år marked i tre dager i stedet for to, forklarer Liv. Det betyr i praksis at det blir julemarked på Fredriksten festning fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag.
– Vi har også fått med oss flere som skal skape aktiviteter i festningen, blant annet Felleskjøpet og Bondelaget.  Det er likevel plass til flere utstillere og aktører, sier Liv og anbefaler interesserte å ta kontakt med turistkontoret.

Avslutningsvis har turistsjefen en oppfordring til haldenserne.
– Julemarkedet er en gylden mulighet til å invitere gjester fra fjern og nær. Ta dem med til festningen og gi dem en flott opplevelse i historiske omgivelser med masse julestemning!

10151345_975634575799311_122892304704737880_n
Toppfoto: Robert Løwengreen

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer