Snart BomKræsjBang!

Lørdag kveld er det kick off for årets BomKræsjBang-festival!

– Vi er litt stressa nå, sier produsent Dennis Dahle Karlsen når han kommer for å møte meg på Risum torsdag ettermiddag. Jeg følger etter ham, de andre venter ute på plenen med flagg, buttons og gensere.

Rundt på huset gjøres de siste forberedelsene til årets festival. De har kun én dag igjen å øve på nå, fredag ettermiddag må alt være klart. Lørdag sparkes festivalen i gang, og fra mandag av blir det daglige konserter og teaterforestillinger. Alt digitalt. Og gratis!

Jeg tar en prat med Dennis, PR-sjef Synne Cecilie Rauan samt musikkelevene Tirill Sofie Skram og Melina Sæbø.

Hvordan føles det nå? Er dere klare?

– Det er ganske spennende nå, sier Tirill.

– Nervene er til å ta og føle på i hele bygget her, sier Dennis. Jeg har kjent ganske mye på det i dag.

Det er naturligvis alltid nerver inne i bildet noen dager før BomKræsjBang, men nå er det flere ting å bekymre seg for enn til vanlig. Når alle forestillinger skal filmes og strømmes ut til Haldens befolkning får man et par ekstra bekymringer.

Fra venstre; Tirill Sofie Skram, Dennis Karlsen og Synne Cecilie Rauan. Foran sitter Melina Sæbø.

Det hele starter altså lørdag kveld. Da blir det digital kick off med BomKræsjBingo i ruinene på Saugbrugs lørdag kveld! Der rigger Therese, Henrik og Halvor Næss Diesen seg til sammen med Jørgen Nilsen og Benjamin Haavelsrud for å bjuda på digital bingo. Brett må du kjøpe på forhånd! Siste frist er lørdag klokka 10. Send mail til pobbingo@gmail.com for å bestille brett!

– Mandag er det premiere på andreklasse dramas tolkning av Den lille prinsen, forteller Dennis, forestillingen skal streames fra Black Box. Alle forestillingene starter forresten klokka sju.

Tirsdag får vi et gjensyn med andreklasse-teaterstykket Ungdomsskolen på nett, det ble innspilt og vist for første gang i desember.

Så kommer vi til festivalens musikkprogram!

– Onsdag 24. mars skal vi ha vår første konsert, forteller musikkelev Melina, det blir en korkonsert med både gospel og pop. Vi skal ha flere gjesteartister. Både Maren, som er lærer her på linja, og tidligere elever på linja skal opptre. Konserten skal strømmes fra Frelsesarméen.

BKB-gjengen sørger for å bruke flere av byens scener i festivaluka. På torsdag er det konsert på sydsiden.

– På torsdag skal vi ha konsert i Brygga kultursal, forteller Tirill, det blir rask pop og rock. Vi skulle egentlig ha noen gjesteartister i kultursalen, men på grunn av koronaen måtte vi avlyse det.

Fredag skal tredjeklasse drama ha premiere på sitt teaterstykke Erasmus Tyrannus Rex.

– Stykket handler om Mats, som er en rar gutt som ingen liker. Så drar han til USA, og når han kommer tilbake blir han plutselig superpopulær. Han får seg mange nye venner, og prøver å være inne med alle. Så ender det med et skoleball som ikke går helt som planlagt. Mildt sagt.

Senere på fredagskvelden er det klart for årets midnattskonsert i St. Peter kirke. Som vanlig er denne konserten en klassisk konsert.

– Vi skal ha gjesteartister her også, forteller Melina. Thea og Jonas Buckholm kommer for å spille, og så skal Ulrik Stensrød synge.

– Konserten i St. Peter kirke pleier å være veldig vakker, sier Dennis. Hvis man har hatt en hektisk uke kan det passe veldig bra å synke ned i sofaen og avslutte fredagen med å se denne konserten.

Lørdag blir det først premiere på førsteklasse dramas egenskrevne teaterstykke Brølet! Det handler om et monster som har mista brølet sitt. Vi sier ikke mer. Etter premieren på førsteklassestykket skal de to andre teaterstykkene fra festivaluka vises enda en gang.

Slik ser programmet ut for årets BomKræsjBang:

– Jeg synes det er et bra program, sier Melina, vi er veldig fornøyde med det!

– Jeg synes musikkelevene har gjort en utrolig bra innsats, sier Synne, dere har jo satt sammen tre ganske store konserter i tillegg til alt det andre vi har å gjøre. Og så har dere jo ikke fått øve sammen! Bra jobba.

– Takk, sier Melina, det var koselig sagt!

Alle konserter og teaterforestillinger gjøres etter gjeldende smittevernregler.

– Vi er i dialog med kommunelegen og skoleledelsen hele veien, sier Dennis, sånn at vi vet at alt gjøres på riktig måte.

De er klare for BomKræsjBang! Er du?

Her finner du BomKræsjBang sin nettside!

Kommentarer

kommentarer