Slutt på serveringen

Det som skulle bli et landemerke og et sted  ”alle” snakket om, er i stedet blitt en rasteplass som har fått mange negative oppslag og et frynsete rykte. Nå er Solbergtårnet åpnet for sesongen igjen, men denne gangen uten servering. I alle fall foreløpig.
Foto: Solbergtårnet

Solbergtårnet ble bygget av Østfold Fylkeskommune, Statens vegvesen, Sarpsborg kommune og Fredrikstad kommune, åpnet i 2010. Utsiktstårnet og rasteplassen ligger inntil E6, og målet er at det skal være et naturlig stoppested for forbipasserende. Regningen for anlegget var på omtrent 50 millioner.

Tårnet beskrives slik på fylkeskommunens hjemmesider:
Tårnet er et landemerke ved innfartsåren til Østfold og Norge, og fra toppen kan du se hvordan fornminnene fordeler seg utover slettelandet. Innen en radius på omtrent en mil ligger kulturminnene som perler på en snor.

Rasteplassen inneholder ulike informasjonstavler, som med store bilder fra kulturminnene skal lokke besøkende ut i landskapet for å oppleve kulturskattene med egne sanser.

Videre vil en 100 meter lang rampe med en rekke forskjellige ikoner frest ut i stålveggen, konfrontere de besøkende med tiden.

11923213_1041691052538369_7757110459121049095_n
Foto: Solbergtårnet matservering

Rasteplassen hadde de første årene et begrenset kiosk-tilbud, og de to siste årene har Solbergtårnet matservering stått for serveringen. De har hatt mat med thai-fokus.

Torsdag meldes det på Solbergtårnets facebookside at kiosken er stengt.
” Da er Solbergtårnet åpnet igjen for sesongen – velkommen! Kiosken er dessverre stengt, siden driveren av den har avsluttet sitt engasjement.”

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer