Slipper låt på Dansens dag

På Dansens dag lørdag 27. april slipper Kulingene sin aller første låt på Spotify! 

Det begynte med en regle.

-Æ digge dæ digge du mæ digge du at æ digge dæ hæ, sa Hedda en ettermiddag på kjøkkenet.

Pappa Espen Holtan syntes det var fin rytme i Heddas regle. Kanskje det kunne bli en låt? Espen begynte å jobbe frem en melodilinje i kjellerstudioet sitt.

-Så bestemte vi at vi skulle ha med navnene til alle i klassen min i sangen, forteller Hedda. Jeg begynte å ramse opp alle navnene for pappa. Det ble teksten i sangen.

-Og så inviterte Espen og Hedda meg til å være med, forteller Oda. Jeg og Hedda har nemlig gått i samme barnehage, og vi er veldig veldig gode venner.

Heddas lillebror Magnus ble hanket inn som tredje vokalist. Vips var de et lite band. Hedda, Oda og Magnus. De ga seg selv navnet Kulingene.

Espen og Kulingene. Fra venstre; Hedda, Magnus og Oda.

Espen begynte å legge instrumenter på kompet han hadde laga. Knut Henriksen stakk innom med klarinetten sin og spilte noen triller, og så var Magnus Buer Hansen en tur i studio og trommet seg gjennom låta. Klassekameratene til Hedda kom i studio for å kore. Bass og gitar fikset Espen selv. Låta begynte å ta form, og Espen begynte å lure på om de ikke skulle gi den ut også. Gjøre det offisielt. Og sånn ble det.

Men en låt må jo ha en musikkvideo! Espen visste råd. Han tok kontakt med folk han kjenner i Nordic Media lab, og kalte inn Sverre Magnus Heidenberg og Sara Stang Møller fra Halden danseskole som koreograf til dansevideoen. En solskinnsdag i mars dro de alle sammen opp på Hjortsberg og filmet musikkvideo. Midt i skoletiden. Det så omtrent sånn ut:

NB; Dette er ikke det ferdige produktet, musikkvideoen er under bearbeidelse hos Nordic Media lab. Det blir premierevisning av videoen på Aladdin kino på Dansens dag kl. 14.00 den 27. april.

-Vi dansa i friminuttet, forteller Oda, så hele skolen sto og så på oss når vi dansa!

De fleste var imidlertid mest opptatt av dronen. Nordic Media Lab hadde nemlig en drone som filmet også. Det er ikke småtteri det her altså.

-De andre syntes dronen var ganske kul, forteller Magnus.

-Vi er utrolig glade for at Halden danseskole og Nordic Media Lab har blitt med på prosjektet, sier Espen, og at Hjortsberg skole har lagt til rette for at alle barna i 4b kunne være med. Dette er jo strengt talt en klassesang.

Jeg spør om jeg kan få en demonstrasjon av dansen. De unge artistene er ikke vanskelige å be, de hopper opp fra sofaen og går rett i dans. Ganske imponerende vil jeg si!

-Vi laget dansen sammen med Sverre og Sara, forteller Hedda etter at de har satt seg igjen.

På dansevideoen er også hele klasse 4B på Hjortsberg med på dansen.

Blir dere popstjerner på Hjortsberg nå da?

-Ja, kommer det unisont fra sofaen.

Låta slippes altså lørdag 27. april, på selveste Dansens dag i Halden. Da kan du få høre låta for første gang, og da kan du også få se Hedda, Magnus og Oda fremføre dansen på den store scenen som skal settes opp i kulturkvartalet i anledning Dansens dag.

Er dere nervøse eller?

-Neeei, kommer det i kor.

-Eller kanskje bittelitt, sier Hedda.

Det er bare én ting å gjøre dere, og det er å troppe opp i kulturkvartalet på Dansens dag for å få med seg urfremførelsen av ÆdiggedÆ med Kulingene.

Kort om folk som er med på ÆdiggedÆ-prosjektet:
Halden danseskole v/ Sverre Magnus og Sara Stang Møller- Koreografi
Nordic Media Lab- Filming og klipp
Lydmuren- Mastring
Hedda Ramfjord Holtan- Tekst og sang
Magnus Ramfjord Holtan- Sang
Oda Michelsen- Sang
Clara og Signe Enberg- sang
Barna i gata- kor
Magnus Buer Hansen- trommer
Knut Henriksen- Klarinett
Espen Holtan- bass, gitar, samples, melodi, produksjon og mix.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer