Slipper billettene til Il Trovatore i morgen

Fra fredag 23.november klokken 16.00 er billettene til neste års Il trovatore på Fredriksten festning i salg.

-Det er selve startskuddet for publikum, og det føles alltid godt! Da er vi offisielt i gang, selv om vi i Opera Østfold har jobbet lenge med forberedelsene til Il trovatore allerede, sier operasjef Pål Scott Hagen.

Billettene selges tradisjon tro på Julemarkedet på festningen i Halden i restaurant Curtisen sine lokaler, men selvsagt også samtidig på nett på ticketmaster.no.

-Vi har alltid solgt billetter på Julemarkedet. Det er en fin måte å treffe publikum på, og det i veldig hyggelige omgivelser. Mange vender tilbake år etter år, og det setter vi stor pris på, forteller Hagen. De som kjøper billetter på festningen får et lekkert gaveomslag å legge billettene i.

-Il trovatore blir en fartsfylt oppsetning med mye action på scenen. Det skal bygges en hel motorvei i to nivåer på Place d ́Armes . Her blir det plass til både motorsykler, store amerikanske biler, solister i særklasse og lokale statister. I tillegg er vi stolte av å ha fått til et samarbeide med Göteborgs Operans Kör, avslutter Hagen.

I år som i fjor er Julemarkedet utvidet til tre dager fra 23.- 25. november. Markedet starter fredag kveld kl.16.00 – 20.00, og er også åpnet lørdag og søndag fra kl.11.00-18.00.

OPERA PÅ BRYGGERHUSET

Vi minner også om Opera på Bryggerhuset – siste før jul – torsdag 22.november klokken 20.00 på Bryggerhuset Syd. Der møter vi sopranen Hanne Korsbrekke Askeland og mezzosopranen Mari Askvik.

Hanne kommer fra Molde og har sin utdannelse fra Institutt for Musikk i Kristiansand, Norges Musikkhøgskole og fra Operahøgskolen i Oslo hvor hun studerte hos Solveig Kringlebotn. Hun debuterte denne høsten som Euridice i Glücks Orfeo ed Euridice ved Haugesund kammeropera, er aktuell med den egenproduserte forestillingen ”Operahistorien på 60 minutter, hvis vi rekker det” og er i tillegg en ettertraktet oratoriesanger.

Det blir et gledelig gjensyn med mezzosopran Mari Askvik fra Sogn og Fjordande som i fjor fortryllet oss med sin tolkning av andredame i Tryllefløyten. Mari har master i Opera fra Operahøgskolen i Oslo og har en rekke operaforestillinger bak seg i Norge og utlandet. Hun er fast sanger i Det Norske solistkor og medlem av tidligmusikkensemblet Christian IV’s Vokalensemble i København. Dette er to spennende sangerinner som lett fanger sitt publikum!

Opera Østfold inviterer til uformelle og herlige operakvelder på Bryggerhuset Syd i Halden. Operasolister og pianister henter frem kjente og kjære perler fra operalitteraturen. Både i baren og på kjøkkenet venter fristelser, men det er ingen spiseplikt.

For bordbestilling: syd@brhuset.no – telefon: 69 19 56 44 – inngang kr 250,-

Litt kort om forestillingen Il trovatore på Fredriksten festning:

Il trovatore ble urfremført på Teatro Apollo Roma den 19.januar 1853, og er en av Giuseppe Verdis mest fremførte operaer. Giuseppe Verdi ble født i Italia 10. oktober 1813, og døde 27. januar 1901. Han fikk sitt store gjennombrudd som operakomponist med storsuksessen Nabucco i 1842. Il trovatore er en opera i sin mest briljante form med arier og ensembler med inderlig intensitet og musikalsk mangfold.

Operaen bygger på et mørkt drama rundt kjærlighet, rival, makt og konflikt – hvor hevnlyst står sentralt for flere av hovedpersonene. Il trovatore er en historie om en borgerkrig der to bortkomne brødre og svorne fiender slåss om en kvinnes kjærlighet. Den handler videre om en kvinnes kjærlighet til sin avdøde mor og sønn. En kjærlighet som dominerer over andres lidelser.

Musikalsk leder: Gregor Bühl

Regissør: Ronald Rørvik

I rollene finner vi:

Il Conte di Luna: Dong-Hwan Lee

Leonora: Maria Fontosh

Azucena: Olesya Petrova

Manrico: Gaston Rivero

Ferrando: Trond Gudevold

Ines: Marianne Folkestad Jahren

Ruiz: Eirik Grøtvedt

Un messagiero: Miklós Taliga

Un vecchio zingaro:  Sven Törnell

Orkester: Det Norske Blåseensemble og Wermland Operas orkester

Kor: Göteborgs Operans Kör

 

Foto: Ellen Midtfjeld

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer