Slår sammen sterk lidenskap og ren adrenalin

Førstkommende fredag er det kun Halden-band som gjelder på Bryggerhuset. Det ene bandet spiller raprock og det andre garagerock, så alt ligger til rette for en rocka aften! 

Dr. Joe & The Fusion Clinic startet i mai 2014 når politikerne i Halden hadde lagt frem forslaget om å legge ned Rockehuset.
– Alle bandets medlemmer har en fortid hvor Rockehuset står veldig sentralt.  Da vi leste i avisen at de ville legge ned Rockehuset, tok det ikke lang tid før kjemien mellom oss i bandet var på plass og vi fikk skrevet en full spilleliste som vi debuterte foran Rådhuset med. Parolen var  ”La Huset Leve!”, en demonstrasjon for Rockehuset, forteller Stian Songkran Johansen. Bandet består for øvrig av Petter Svanholm, Jesper Nilsen, Kasper Bjerrum Jensen og Andreas Buckholm.
– Vi er veldig politisk interesserte og tar mye inspirasjon fra det vi leser i avisene og det som skjer rundt i verden. Vi inspireres av Rage Against The Machine og diverse hiphopgrupper som Cypress Hill, Public Enemy og mye hardrock og blues. Dr. Joe & The Fusion Clinic skriver låter om alt fra maktmisbruk i autoritære stillinger til menneskerettigheter, i en funky, groovy hardrockstil med kjappe og til tider spydige raplinjer som binder hele lydbildet sammen.

På spørsmålet om hva publikum kan forvente av konserten kommer svaret kjapt.
– Når man drar på konsert med oss får man se og føle på hva som skjer når man slår sammen sterk lidenskap og ren adrenalin.

Kulturlivet i Halden består av mange band, og det er helt naturlig at enkelte er med i flere av dem. Det er også tilfellet når det gjelder Dr. Joe & The Fusion Clinic og Ay Caramba!
– Ay Caramba! startet som et tomanns garagerock-band, forteller vokalist og gitarist Theodor Foyn Skovrand som startet det sammen med trommeslager Andreas Buckholm. Bandet inkluderer nå ytterligere to medlemmer, gitarist Sindre Lindhaugen og bassist Petter Svanholm.  Buckholm og Svanholm spiller også i Dr. Joe & The Fusion Clinic.

– I Ay Caramba! henter vi mye inspirasjon fra den amerikanske garage – og psychscena, både fra 60-tallet og nyere tid. Tekstene våre er skrevet ut i fra egne erfaringer, om det vi har opplevd så langt i livet og tanker vi har om ting og tang. Vi håper folk gleder seg til en konsert der vi spiller både rolige og tyngre låter, men alt pakket inn i det klassiske garagesoundet.

Konserten med Dr. Joe & The Fusion Clinic og Ay Caramba! er 22.april kl 22 på Bryggerhuset.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer