Skreiaften på Armeen

Fredag 28. februar inviterer Armeen Selskapslokaler og Bjørnstad Catering til Skreiaften på Armeen i Tistedal.

Det er februar, og skreien er på vei mot norskekysten i svære stimer. Snart blir skreien hanka inn av fiskebåtene i Lofoten og frakta sørover med fiskebil. I Tistedal står Tommy Hansen og Christer Bjørnstad klare for å ta i mot skreien, og by inn til en helaften på Armeen med skrei og god drikke.

Det er ikke den første gangen Tommy Hansen og Christer Bjørnstad inviterer folk til skrei i lystig lag. Christer har stelt i stand mindre Skrei-lag ved flere anledninger før, og i fjor vinter testa Tommy og Christer ut konseptet med Skreiaften på Armeen. Det ble en suksess.

-Det ble vel rundt hundre totalt, forteller Christer, det ble en kjempefin kveld. Folk var veldig fornøyde.

Hvem var det som kom?

-Alt fra kompisgjenger som kom for å ta en fest, til en nabo som kom for en bit skrei og et glass rødvin før han gikk, forteller Tommy.

-Det var noen firmaer som hadde bestilt noen plasser også, forteller Christer, det var en god blanding av folk.

Menyen er klassisk Skreiaften.

-Det blir full pakke med skrei, lever og rogn, forteller Christer, med smørsaus, gulrøtter og poteter. Vi har snakka om å ha med hodene også.

I tillegg til å tilberede og servere mat har Christer planer om å lage en Lofoten-kahoot til gjestene som dukker opp på Skreiaften, med spørsmål om torsk og Lofoten.

Middagen serveres klokka 19, og det blir to serveringer med Skrei i løpet av kvelden. Etter middag blir det selvfølgelig Tommis til dessert!  Skreien leveres fra Fjordfisk. Tommy og Christer setter pris på fisken fra Lofoten.

-Det er så moro å servere Skrei, sier Christer, det er helt utrolig gode råvarer. Det er ikke noe oppdrettsfisk det her, dette er ekte vare rett fra Barentshavet.

Christer er en entusiastisk fisker selv, og bruker mange timer på sjøen og i elver rundt om kring i Norge. Lidenskapen er egentlig fluefiske, men drømmen er å én gang få med seg Skreifisket, og dra opp skrei selv.

-Da kan vi servere sjølfanga skrei på Skreiaften her, sier Christer, det blir bra.

Skreiaften på Armeen altså dere, fredag 28. februar. Dørene åpner klokken 18, og skreien serveres klokken 19.  Se priser, detaljer og kontaktinfo på Skreiaftens arrangementside på Facebook her.

 

Kommentarer

kommentarer