Skinny Dyck til Kulturhuset

Skinny Dyck kommer fra Kanada med hardcore honky-tonk country til Kulturhuset onsdag 26. april

Skinny Dyck er fra Alberta, på den kanadiske vilde westen, fra prærien.

Derfor er det ingen stor overraskelse at han spiller country.

Slik flere av hans unge landsmenn også har gjort med stor fremgang de siste årene, først og fremst Colter Wall og Daniel Romano. Begge Egon Holstad-favoritter, som har blitt sertifiserte Norges-venner.

         Dyck kan også gjerne sammenlignes med amerikaneren Zephania Ohora som gjorde en overlegen classic country konsert i Halden for noen år siden.

         Skinny, som også er pedal steel-gitarist, har sluppet to album, «Get to know Lonesome» (2020) og «Palace Waiting» (2022).

         Ikke bare besitter Skinny Dyck en klassisk countrystemme, en som kunne ha sunget seg inn på Grand Ole Opry anytime på 1960-70-tallet, han har også gode låtskriverevner.

         Får virkelig å understreke hvor han kommer fra musikalsk er begge albumene utstyrt med hver sin klassiker fra countryhistorien, sanger som også sier noe om hvem som er Skinnys forbilder som sanger.

«Get to know Lonesome» inneholder en versjon av Merle Haggards «Running Kind» og «Palace Waiting» inneholder en tolkning av Portner Wagoners «Be a little quieter».

         «Running Kind» var opprinnelig å finne på Haggards 1978-album

«A workin´man can get nowhere today» og ble i sin tid også tolket av Johnny Cash og Tom Petty, sammen!

         Porter Wagoner, countryartisten som bidro til gjennombruddet til Dolly Parton med å ha henne med på TV-showet sitt på 70-tallet, har gitt ut «Be a little quieter» på albumet «Porter Wagoner sings his own Songs» i 1971 og på det som ble hans siste album, «Wagonmaster», i 2007.

         Skinny Dyck kan meget vel bli en første sjans til å oppleve en slik artist som det er kult å skryte av at man så tidlig, i årene som kommer.

 

Konserten starter klokka 19.

Billetter finner du her!

 

 

 

Tekst: Tom Skjeklesæther

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer