– Skal vi ha eliteseriehåndball for damer i Halden?

22.november sendte Halden Håndballklubb et brev til kommunen om klubbens økonomiske situasjon. Klubben ba om en rask tilbakemelding. I torsdagens kommunestyre svarte ordføreren at saken kan settes opp i neste formannskapsmøte – som er neste år.

I brevet fra Halden Håndballklubb til Halden kommune 22.november beskrives et dystert bilde av klubbens økonomi.
– Klubben har de siste 6 årene gått i minus og krav fra idretten til toppklubber er positiv drift, skrev Roger Meyer som er konstituert daglig leder i klubben. Håndballklubben Halden driver både eliteserielaget og en rekke andre håndballag for barn og unge.

De skriver at de er klar over kommunens økonomiske situasjon, men henviser til andre Robek-kommuner som har funnet plass til å innvilge søknader fra idrettsklubber i samme situasjon. Forslaget fra håndballklubben er at de får økonomisk støtte til avskriving av utestående fordringer til Halden kommune. Det beløpet seg til 500 000 kroner i 2016/2017. De ber også om et lån fra kommunen på den samme summen mot en nedbetaling på 10 år.

I torsdagens kommunestyremøte tok Arve Sigmundstad opp dette som en forespørsel til ordføreren. Sigmundstad var opptatt av tidsperspektivet siden håndballklubben har bedt om en snarlig tilbakemelding. Ordførerens svar gjør antageligvis ikke utsiktene for klubben bedre.
– I offentlig forvaltning står likebehandlingsprinsippet sterkt. Jeg vil derfor sette opp saken, men ikke før den har vært hos Idrettsrådet og helst med en anbefaling. Da vil den komme opp i neste formannskapsmøte.

I følge kommunens møteplan er det ikke planlagt flere formannskapsmøter i år.

Roger Meyer i Halden Håndballklubb er frustrert over svaret fra ordføreren.
– Vi har retta forespørselen til kommunen om økonomisk støtte fordi klubben har et økonomisk problem som må løses før 31.12. Klarer vi ikke det får vi ikke eliteserielisens for neste sesong, sier han. Han mener det er tilnærmet umulig å klare å drive med toppidrett uten noe støtte fra kommunen.
– Vi er den eneste klubben i eliteserien som ikke har fått økonomisk bistand fra kommunen de siste årene.

Han appellerer til politikerne om å tenke seg om en gang til.
– Skal vi ha eliteseriehåndball for damer i Halden? Hvis kommunen ønsker seg det så må de ta konsekvensen av det og det må de gjøre raskt.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer