Skal kåre Norges beste brannmann

De jobber i det norske brannvesenet og hvert år rykker de ut for å hindre 15 000 branner over hele landet. Men hvem er den aller modigste, sterkeste og beste brannslukkeren av dem alle? Det skal TVNorge og programleder Henriette Bruusgaard finne ut i høst, i realitykonkurransen Norges beste brannmann.

– Vi møter noen av Norges tøffeste og best trente folk. Dette er mennesker som jobber for at vi andre skal være trygge i hjemmene våre, og de kommer til unnsetning om ulykken skulle være ute. Deltakerne blir utfordret i alt fra styrke, utholdenhet og livredning og får testet sin klaustrofobi og høydeskrekk. De skal for eksempel balansere utenfor Svinesundsbrua, 65 meter over vannet. Jeg er veldig glad det ikke er meg, sier Henriette Bruusgaard.

Fra joviale norsk-amerikanere til barske brannmenn
Bruusgaard har i seks sesonger ledet realitykonkurransen Alt for Norge, der norsk-amerikanere konkurrerer om å være mest norsk. Nå skal det konkurreres på helt andre premisser.

– I Alt for Norge må deltakerne lære å banne på norsk og rulle med russen. I Norges beste brannmann blir utfordringene langt barskere. Brannmannyrket er ikke for hvem som helst. Men selv om dette er noen skikkelige tøffinger, opplever jeg dem som utrolig varme, morsomme og fine folk, sier Bruusgaard.

Ti dedikerte brannmenn og -kvinner skal i to uker bo og leve sammen på Fredriksten festning i Halden. Deltakerne, som er fra hele landet, skal bo sammen under innspillingen og følges av kameraer hele tiden. De konkurrerer både individuelt og som lag, og vil møte utfordringer som presser dem til det ytterste. Etter sju episoder vil én brannkonstabel stå igjen som vinner, og vedkommende kan reise hjem til sin lokale brannstasjon med en splitter ny og toppmoderne brannbil.

Pressemelding fra Discovery Networks.

Kommentarer

kommentarer