Skal friste haldenserne med pipebrød

Forrige gang Pipebrød AS gjestet Halden var det sol og sommer. Haldenserne var mildt sagt begeistret over soft-is i pipebrød. Denne gangen kommer de på Julemarkedet på Fredriksten og de frister med originale pipebrød med gode smaker. 

Firmaet Pipebrød AS er Vestfold-basert og reiser rundt på markeder og tilbyr sine fantastiske pipebrød.
Daglig leder Birgitte Ruud forklarer gjerne hva et pipebrød er.
– Vi har spesialisert oss på en ungarsk baketradisjon som heter Kurtoskalacs. Dette kaller vi pipebrød. Pipebrødet blir rullet på en tre-spindel og penslet med olje og drysset i sukker. Det gir en karamellisert overflate under steking, forklarer hun. De bruker siktet hvetemel fra Kvelde Mølle og det er ingen tilsetningsstoffer.
– På Kvelde Mølle males kornet på steinkvern slik det har blitt gjort i uminnelige tider. Vi strekker oss langt for å bruke mest mulig lokale og ”Nyt Norge”-produkter i vårt bakverk.

13517381_918422858266824_4891321424619303450_o

I juni sto de på Torget i forbindelse med Mat- og Havnefestivalen. Den gangen solgte de soft-is i pipebrød. Nå tilpasser de produktet til kalde dager og julesesong i stedet.
– Som vanlig steker vi pipebrødene i ovnen i salgsvogna vår så alt er helt ferskt. Vi drysser dem med kanel og sukker eller sukker med ristede mandler, knust oreokjeks eller mørk sjokolade, forteller Ruud.
– I tillegg henter vi frem vår beste sjokolade fra Italia og lager en silkemyk og smakfull varm sjokolade basert på Hel-Melk.

Du finner vognen med Pipebrød på Place d`Armes på Julemarkedet førstkommende helg. Åpningstidene er fredag fra kl. 16 til 20 og lørdag/søndag fra kl. 11 til 18.

Pipebrød kan følges på facebook.

***

I samarbeid med Pipebrød trekker vi fem heldige personer som vinner hvert sitt ”gavekort” på Pipebrød og kaffe eller kakao. Gavekortet må benyttes på Julemarkedet på Fredriksten, og som en bonus får man også muligheten til å få en soft-is i pipebrød av dem sommeren 2017.

Vil du være med i trekningen?
Det eneste du trenger å gjøre er å skrive ”Jeg vil ha pipebrød og kaffe” eller ”Jeg vil ha pipebrød og kakao” i kommentarfeltet.

Vi trekker fem vinnere førstkommende fredag kl. 12.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer