Skal åpne modelljernbane på Kornsjø

Førstkommende helg inviterer Smaalenene Modellbaneforening til Modelljernbanemesse på Kornsjø. Etter årevis med jobbing er de endelig klare til å vise frem et helt nytt modelljernbaneanlegg! 

Det er mange år siden Kornsjø stasjon så sine glansdager som en godt besøkt jernbanestasjon der toget stoppet og var et viktig knutepunkt i bygda. Men bygget står fortsatt der, er godt bevart og skal nå huse et modelljernbaneanlegg som er møysommelig bygget opp.
– Siden 2014 er det bygget opp et større modelljernbaneanlegg i skala 1:87 i den gamle stasjonsbygningen på Kornsjø. Hovedtema for anlegget er norsk natur og kulturlandskap i går, i dag og i fremtiden. Vår målsetting er å gjengi i modell ulike tidsepoker og sammensetning av materiell så riktig som mulig, forteller Vegard Johansen.
Et modelljernbaneanlegg består av hele landskap med både jernbane, anlegg, bygg og landskap. Det er mange detaljer som skal på plass og det er pirkete arbeid med å for eksempel installere separat styrt belysning i mange små bygninger.
– Det er første trinn på anlegget som er ferdig nå. Flere detaljer vil tilkomme etter hvert som arbeidet tar form.

Et modelljernbaneanlegg kan være spennende for både små og store. I tillegg er messen selvfølgelig godt egnet for de som er ekstra interessert i modelljernbane.
– Det kommer en lang rekke utstillere til messen så her blir det mye å se på og gode muligheter til å handle utstyr, sier Vegard.
– I tillegg vil D/S Prøven gå i rutetrafikk både lørdag og søndag så folk har mulighet til å kombinere jernbanebesøk med båttur.

Smaalenene Modellbaneforening håper mange tar turen til helgens åpning og de gleder seg naturligvis til å vise frem anlegget.
– Anlegget blir en opplevelse for hele familien.

Les mer om arrangementet her.

Kommentarer

kommentarer