Sjørøverne kom til Brygga Kultursal

Det var plenty av vind i det sorte seilet for Det Norske Blåseensemble og Villekulla barneteater lørdag ettermiddag på Brygga Kultursal.

Kaptein Sabeltann er en farlig mann
Det var ikke mange tomme seter i salen når Det Norske Blåseensemblet inntok scenen på Brygga Kultursal lørdag ettermiddag, og en hektisk forventning pregert de yngste publikummerne. Hovedpersonen selv, sjørøveren som skulle lose oss gjennom “Sanger fra Kaptein Sabeltanns rike”, avventet imidlertid sin entré noe. Først etter et par sangnumre dukket han opp i en stor røyksky til introen av den umiskjennelige ”Sjørøverne kommer”.  Når han endelig var på plass og alle hadde fått sunget  ”hiv o hoi, snart er skatten vår” føltes det som om konserten virkelig var i gang.

Grøssedeilig
Det var mange av de yngste i publikum som klatret opp i et trygt voksenfang i dét konserten startet. Men Dnbe – for anledningen omdøpt til ”Sjørøverensemblet” –  og Co. fremførte et akkurat passe skummelt show. Selv om noen av barna på første rad trakk beina opp i stolen når Grusomme Gabriel kom krypende ut på en røyklagt scene, ble det aldri mer enn akkurat passe grøssedeilig.

IMG_3944

Sjørøvere blant  publikum
Også blant publikum var det en del sjørøvere å finne på lørdagens konsert, men dog av den mindre skumle typen. Mange av de yngre publikummerne hadde nemlig benyttet anledningen og kledd seg opp som diverse figurer fra Terje Formoes Sabeltannverden. Dette gikk ikke upåaktet hen fra sjørøverne på scenen, hovedsjørøverinne Malin Schavenius og hennes undersåtter fra Villekullas barneteater delte ut gullmynter av den spiselige typen til alle som torde å ta i mot.

Vellykket samarbeid
Det kler Det Norske Blåseensemblet å lage barnekonsert med Schavenius og Villekulla. I fjor forente de samme samarbeidspartnerne krefter og laget et flott show med sanger fra Astrid Lindgrens univers. Men det føles som om samarbeidet klaffer enda bedre i år, det er et selvsikkert og helstøpt show vi får servert på Brygga lørdag. Alexander Hermansen er en finfin Sjørøver, han presenterte seg selv som Kaptein Sabeltanns søskenbarn. Malin Schavenius imponerer som sjørøverinne. Skryt skal også småsjørøverne fra Villekulla ha, de har jaggu både talent og scenesjarm.


Gå planken
Etter forestillingen var det anledning for alle små landkrabber å gå planken i foajeen på kultursalen. Små og store sjørøvere  samt markeds- og kommunikasjonsrådgiver i Dnbe Vigdis Wisur, poserte for bilder og gjorde plankehoppet mindre skummelt. Til tross for den oppblåsbare krokodillen som lå og lurte i dypet under skuta var det mange som ønsket å gå planken både en og to ganger.

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer