Sjømat og konserter på bryggekanten

På Sjøbua i Sponvika kan du nyte lekker sjømat i sommer, akkompagnert av måkeskrik og bølgeskvulp – og fine toner fra lokale musikere.

Det er folk på alle bord på Sjøbua onsdag kveld, og på de smårutete dukene står det lekker sjømat i stabler. Det kommer en liten regnskur. Håvard Ingerø Olsen og Christer Bjørnstad iler til med parasoller til gjestene. Heldigvis er det bare noen tørkedråper, snart skinner sola på Sjøbua igjen. Den hyggelige betjeningen svinser atter igjen mellom bordene med sjømat og vin.

– Vi er jo delvis avhengige av oppholdsvær, sier Christer Bjørnstad, men med fint vær så tror jeg det blir veldig bra hele sommeren.

God stemning på bryggekanten i Sponvika.

Hvordan har det gått med Sjøbua så langt?

– Det har vært en helt utrolig bra respons. Jeg måtte gi over ansvaret for booking av bord til en person som legger inn i er regnearksystem. Jeg klarte ikke å ta imot alle bestillinger samtidig som at jeg skulle lage mat – pluss alt det andre som følger med restaurantdrift.

Skalldyrfat!
Det er mye folk på Sjøbua!

En stadig fullbooket restaurant stopper allikevel ikke de driftige folka på Sjøbua fra å fasilitere for enda mer trivsel på bryggekanten.

– Vi kommer til å ha noen koselige konserter her. Omar Østli og Hege Brynildsen skal spille her, og så kommer Fir Alda, Terje Støldal og Lorang Jensen. Muligens dukker Black Market Orchestra opp. Det blir enten en lav cc, eventuelt sender vi bare en hatt rundt, sånn at folk kan betale det de ønsker – med Vipps-nummer i hatten, hehe.

Søndager blir ekstra lyxiga på bryggekanten.

– På søndager blir Sponvika til St. Tropez ! Internasjonalt opplegg! Da har vi «bobler på brygga» med fokus på gode musserende viner og champagne. Da blir det egen meny, og litt annen musikk. Og generelt så blir det «happy hour» på brygga etter kl 21 på kveldene.

Du kan komme sjøveien til Sjøbua, de har egne båtplasser utenfor restauranten.
Sjøbua er åpen onsdag til søndag fra 12 – 22.

Kommentarer

kommentarer