Singelslipp fra Blonde Koala

Under skråtakene på loftsrommet i huset sitt i Tistedal sitter Jordi Salayet og lager elektronikamusikk. Nå har han blitt signert av et norsk plateselskap, og i dag slipper han singel.

Halden har et stort musikkmiljø, men elektronikamusikere har vi ikke mange av. Oppe i Tistedalen sitter det midlertid en katalansk fyr og komponerer elektronika på loftet i sitt eget lille studio. Jordi heter han, og han kommer fra Barcelona. Nå har han fått platekontrakt.

Det var en blond dame fra Tistedal som sørget for at Jordi havnet i Norge. Jordi og Marianne møttes på fest når Marianne studerte i Barcelona, og da var det gjort. Da var Jordi i ferd med å utdanne seg til grafisk designer. Men musikken har alltid vært til stede i Jordis liv. Helt fra han var liten.

Piano som hovedinstrument

-Det var alltid musikk i huset vårt, forteller Jordi. Mamma var musikklærer, og det var alltid elever hjemme hos oss. Jeg begynte å lære meg piano da jeg var 4 -5 år gammel.

Musikken fulgte Jordi videre i livet også. Han lærte seg piano, men også trekkspill, gitar og fløyte.

-Piano er hovedinstrumentet mitt, forteller Jordi, det er det jeg har spesialisert meg på. Jeg lærte å spille piano på et konservatorium i Barcelona, så jeg har bakgrunn fra klassisk musikk. Da jeg var 18-19 år slutta jeg på konservatoriet, og så begynte jeg å spille en del jazz og andre sjangre. Jeg liker best å improvisere når jeg spiller piano, jeg er ikke så glad i å spille etter noter.

Jordi. Foto: Cliff James.

I ungdomstiden drev Jordi mye med DJ-ing, og begynte etter hvert å komponere egen musikk. Men Jordi var sjenert, han likte ikke å stikke seg frem. Han trives bedre med å lage musikk inn i et studio fremfor å stå på en scene. Mens han fremdeles bodde i Barcelona tok Jordi utdanning i elektronisk musikkproduksjon, og det ga mersmak.

I 2006 begynte han å lage egen musikk for alvor.

-Jeg lager elektronika med sjel, forteller Jordi.

Elektronika er den sjangeren som ligger hans hjerte nærmest, til tross for at musikksmaken inkluderer både jazz, R&B, soul, grønsj, pop og rock. Jordi rigget seg til med keyboards og utstyr på loftet i huset sitt i Tistedal, og der har han spilt og laget musikk i mangfoldige timer siden.

Blonde Koala slipper singel

I mars tok det nye, norske plateselskapet One Shot Records kontakt. De ville skrive platekontrakt med Jordi.

-One Shot Records er tre DJer/produsenter fra Tønsberg, forteller Jordi, de har drevet plateselskap i snart to år. Jeg signerte med dem nå for noen uker siden, og vi har ett års kontrakt. Vi skal slippe singelen The Wild Side nå i mai, og så kommer albumet mitt i juli.

Jordi har egen musikk liggende på Spotify fra før, men singelen The Wild Side blir første utgivelse i samarbeid med One Shot Records. Artistnavnet hans er Blonde Koala.

-Lurer du på hvorfor jeg kaller meg Blonde Koala?

Ja, fortell!

-Det var kallenavnet jeg hadde på Marianne da vi traff hverandre i Barcelona. Hun var liksom som en blond kosebamse, jeg kalte henne for blonde koala. Nå er det begge døtrene mine som har arvet kallenavnet!

Jordi lager stort sett bare instrumental-musikk. Men på singelen som slippes i dag er det for en gangs skyld vokal.

– Jeg hørte Natalie Page på nettet, og sendte henne en demo og lurte på om hun ville legge vokal på. Det ville hun! Jeg elsker stemmen hennes, og den passer så godt til denne låta som har en type soul/house-sound.

Trykk på bildet for å høre Blonde Koalas nye singel:

I juli kommer plata. Så følg med!

Drømmen om eget studio

Det er en ensom jobb å sitte og lage musikk alene på loftet. Men Jordi trives godt når han får sitte omgitt av sine keyboards, foran en stor imac-skjerm og prøve ut nye konsepter. Hver kveld når døtrene har lagt seg går han opp for å spille og lage musikk. Drømmen hans er å bli produsent i eget studio.

-Mitt mål er ikke å spille live, sier Jordi. Jeg er musiker, men jeg trives best i produsentrollen. Drømmen er å ha et eget studio, og produsere min og andres musikk, jeg har ikke noe behov for å stå på en scene.

Jordi har flere drømmer:

-Det er ikke så mye elektronikamusikk her i byen, sier Jordi. Jeg har også en drøm om å lage elektronikafestival på festningen. Tenk så bra det kunne blitt. Men min aller største drøm er å komponere filmmusikk. Det hadde vært utrolig kult å få til.

Sjekk ut Blonde Koala på Facebook da vel!

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer