Simon og Beatrice klare for den Hvite Dame

9- åringen Simon Pettersen fra Halden har kapret rollen som Jacob i årets familiemusikal Den Hvite Dame! Sammen med Beatrice Akselsen (15 år) som spilte Jenny også fjorårets forestilling, er han klar for å innta scenen på Fredriksten Festning i Halden.

Beatrice har akkurat den blandingen av sårbarhet og tøffhet som karakteren Jenny trenger, en usikker jente som tør å se sin egen frykt i øynene og gå på. Hun har en utrolig sjarme og modenhet på scenen, mens Simon han har akkurat den veslevoksne guttaktige sjarmen rollen Jacob trenger, forteller regissør Tomans Glans- og legger til:

Man blir glad av å være sammen med Simon, noe som kommer til å smitte over på publikum. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med disse to unge talentene.

Sammen med de profesjonelle skuespillerne Reidun Sæther, Espen Beranek Holm, Sanne Kvitnes, Brede Bøe og Mathias Luppichini, samt en rekke andre amatører, skal de stå på scenen 4.- 8.juli.

Om de unge aktørene

9 år gamle Simon Pettersen fra Halden elsker å synge, danse og spille teater. Han har gått på dansing og går på teaterskole. Han har hatt en rolle i juleselskapets oppsetning av musikalen Oliver Twist, samt i stykket «Stjerneguttene» av Tord Akerbæk.

Beatrice Akselsen fra Sarpsborg spilte også Jenny i fjorårets Den Hvite Dame. Tross sin unge alder har hun mye erfaring fra scenen. Hun har vært med i Diorama sang, dans og drama i over 10 år hvor hun har spilt roller som Klatremus i «Hakkebakkeskogen», Patrice i «Thirteen the musical» og i mars 2018 spilte hun Fiona i «Shrek the musical». Hun hadde en av hovedrollene i Natt i Nisseland som var på Østfoldturné i 2016, og gjentok denne rollen julen 2017. Samme jul var hun også å se på scenen under Oslo Fagottkor sine julekonserter.

Om forestillingen:

Det sies at spøkelset Den Hvite Dame går igjen på Fredriksten Festning i Halden og at hun dukker opp på lyse sommernetter for å skremme turister og tilreisende. Noen tror hun leter etter kjæresten sin, men ingen vet helt sikkert. Jenny (14) tar på seg oppdraget og tar med seg lillebroren sin på en jakt som vil forandre livene deres for alltid.

Den Hvite Dame er en morsom, spennende og surrealistisk eventyr-musikal som passer for hele familien. Forestillingen spilles utendørs på magiske Fredriksten Festning i Halden.

Tekst og foto: Den Hvite Dame.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer