Signe Marie Rustad (duo) spiller på Athletic

Torsdag 5. mars kommer Signe Marie Rustad til Athletic Sound for å spille fra sin siste plate When Words Flew Freely med folkemusikeren Annar By.

For elverumsingen Signe Marie Rustad har musikken alltid hatt en stor plass i livet. Men som faktisk utøver og låtskriver startet hun først i 20-årene.

-Det var en slags gradvis «oppvåkning» som skjedde, forteller Signe Marie, og til slutt forstod jeg at musikk var det jeg skulle holde på med.

Signe Marie slapp sin første plate Golden Town i 2012, og skapte seg raskt et navn innen det stadig voksende, norske americanamiljøet.

-Jeg tror min måte å skrive og tenke musikk på har flest fellestrekk med musikk som faller inn under americana-samlebetegnelsen – derfor har det blitt slik. Jeg tenker ikke på sjanger når jeg lager musikken, men dette er sjangeren som best beskriver mitt musikalske landskap – i hvert fall frem til nå.

Da det kritikerroste andrealbumet Hearing Colors Seeing Noises kom i 2016 ble Signe Marie anerkjent med en Spellemann-nominasjon. I november i fjor kom Signe Maries tredje plate;  When Words Flew Freely, som også høstet svært gode kritikker over hele fjøla.

Signe Marie Rustad feat. Annar By / The Truth;

Da årets Spellemann-nominasjoner ble offentliggjort den 7. februar ble det klart at Signe Marie var nominert både som årets tekstforfatter og årets countryartist for sitt siste album. Men denne plata kom ikke av seg selv:

-Veien frem til innspillingsstart av den siste plata var relativt lang og svingete, men da jeg først kom meg inn i studio sammen med med-produsent Kenneth Ishak, og bandet mitt, var det en utrolig fin prossess fylt av overskudd og glede. Det var veldig deilig å finne tilbake til kjernen i hva musikk betyr for meg og så bare go with the flow i innspillingsprosessen. Det var veldig fritt og åpent, ingen rammer satt på forhånd, bare en klar rød tråd og låtrekkefølge som et reisverk i bunnen fra start. For meg føles denne plata litt friere og «lettere» enn den foregående. Det er nok fordi det var slik jeg selv følte meg under innspillingsprosessen.

Hva kan publikum forvente av en konsert med Signe Marie Rustad duo?

-Forhåpentligvis en slags dialog med meg gjennom musikken. Og hvis vi har en god dag, litt latter mellom låtene.

Dørene åpner 19.00
Konsertstart 20.00
CC 250 kr

Dette mener kritikerne om When Words Flew Freely: 

Dagbladet
6/6 «Albumet bygges mesterlig med tittellåten, et «preludium», som grunnmuren. Reisverket kommer deretter sakte, men sikkert opp, med folk-låter og mer countryorienterte sanger, på et uvanlig sterkt album.»
https://www.dagbladet.no/kultur/en-sjelden-lytteopplevelse/71776550

Klassekampen
5/6 «Det må åpenbart ha føltes riktig godt å skrive sanger igjen. Og den gode følelsen, den smitter.»
https://dagens.klassekampen.no/2019-11-11/inn-i-flytsonen

Dagsavisen
«When Words Flow Freely hører kanskje hjemme i countryklassen, men er også i en klasse for seg.»
https://www.dagsavisen.no/kultur/musikk/i-love-norwegian-country-1.1614504?paywall=true

Stavanger Aftenblad
5/6 «Signe Marie Rustad fra Elverum bør snart få sin Spellemannspris.»
https://www.aftenbladet.no/kultur/i/kJxy1B/pianoballadene-tar-prisen-paa-en-av-aarets-beste-norske-plater

Musikknyheter
10/10 «Signe Marie Rustad, hva er det du har gjort? Vel, du har laget en klassiker av et album.»
https://www.musikknyheter.no/anmeldelser/20111/Signe-Marie-Rustad.html

Mitt liv som Erik
6/6 «For å ha sagt det først som sist er When Words Flew Freely en ekstremt ambisiøs, for ikke å si visjonær plate. Dette er et mesterverk, en type plate vi knapt har hørt maken til fra en norsk artist.»
https://erikvalebrokk.no/signe-marie-rustad-triumferer-med-sin-mest-ambisiose-plate/

Morgenbladet
«Og selv om undersjangeren kanskje ikke enda har fått sitt epoke-definerende albumverk, er ikke Signe Marie Rustads tredje album langt unna å oppfylle kravene. Uredd går hun til verks med tradisjonene, samtidig som hun tripper elegant over mange andre musikalske bedd på veien. Howdy!»

Dagens Næringsliv
«Kosmisk og poetisk rootsmusikk fra Signe Marie Rustad.»
https://www.dn.no/magasinet/musikk/signe-marie-rustad/anmeldt/audun-vinger/kosmisk-og-poetisk-rootsmusikk-fra-signe-marie-rustad/2-1-697517

Klassekampen
«Felles løft: En ny generasjon norske americana-artister begynner å gjøre seg gjeldende, også ute – i Nashville inkludert.»
https://dagens.klassekampen.no/2019-11-11/rause-roster

 

 

 

Kommentarer

kommentarer