Selger lopper for frivilligheten

Et av de nyeste skuddene på frivilligtreet i Violgata 14 er June Hansen. Til helgen arrangerer hun og de andre frivillige loppemarked til inntekt for Frivilligsentralen.

Halden Frivilligsentral har leid et ekstra lokale i Storgata 15  til noen av de utallige aktivitetene i Frivilligsentralens kalender, og nå skal leieforholdet avsluttes. Lokalet har vært åsted for blant annet språkcafé, sykurs, legoverksted og matteklubb. June så en løsning på at Frivilligsentralen nå sitter igjen med møbler de ikke har plass til; nemlig loppemarked.

-Vi hadde behov for å kvitte oss med noen stoler og bord, forteller June, og da kom jeg på idéen med å ha et loppemarked. Sånn kan folk få muligheten til å kvitte seg med ting de ønsker å gi bort før vårsolen titter inn også, og så får vi en mulighet til å samle inn penger til bøker og aktiviteter som arrangeres av Frivilligsentralen.

June har vært frivillig i over et år, og tar et stort ansvar for å få med seg flere frivillige som kan hjelpe til på loppemarkedet i Storgata 15.

-Jeg ville jo aldri klart dette uten de andre frivillige som også bidrar så vi får gjennomført loppemarkedet, sier hun.

Wenche Erichsen synes det er synd at Frivilligsentralen må gi opp lokalene i Storgata.

-Litt av baktanken med å leie i gågata var jo å bidra til å skape liv i området igjen, forteller Wenche, i tillegg til at vi virkelig trengte plassen. Vi trengte et sted å ha både språkkafé og lekseverksted, og det dukker stadig opp nye grupper som ønsker å bruke Frivilligsentralen. Så da muligheten for å leie Storgata 15 dukket opp, grep vi den og tenkte: Det ordner seg vel. 

Men Storgata 15 ble til slutt for dyrt for Frivilligsentralen, så Wenche ser seg nødt til å avslutte leieforholdet. Hun måtte ut og finne andre løsninger på plassproblemene.

-Heldigvis har vi fått til et samarbeid med NAV, så vi får bruke et rom i Violgata 3 fremover, forteller Wenche. 

Loppemarkedet i Storgata 15 er åpent fredag mellom  16.00 og 20.00 og lørdag fra 11.00 til 16.00 (posesalg fra 14 og utover). Det blir også salg av kaker og kaffe.

I morgen tar Frivilligsentralen imot lopper i Storgata 15 mellom 12 og 17. Dersom du har planer om å komme i 17-tiden med lopper, ta helst kontakt med June på telefon for å sjekke om de fremdeles er på plass.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer