Satser på skummende drikke i flasker

Mandag morgen sto daglig leder for Halden Mikrobryggeri, Tommy Gjersøe, klar til å tappe 200 flasker med Bob Hund-inspirert skummende drikke. Han er glad for at mikrobryggeriet endelig kommer i gang med sin satsing på flaskeøl.

Til helgen kommer Bob Hund til Brygga Kultursal og på Grensen blir det både vorspiel og nachspiel med Bob Hund-fokus. Dette er bakteppet for flaskene med god drikke som tappes på mikrobryggeriet.
– Jeg ble kontaktet av Morten Berger. Han er superfan av Bob Hund og ønsket at vi på mikrobryggeriet skulle gjøre noe ekstra ut av konserten deres i Halden.  Det ble vi selvfølgelig med på, forklarer Tommy. Resultatet er en American Pale Ale med Bob Hund-inspirert etikett.
– Vi skal selge noen flasker på Brød og vann, noen på Grensen og resten tappes fra fat her på Den gyldne høne.

Tommy har jobbet lenge for å få til en logistikk som gjør at det fungerer å tappe øl på flasker for videresalg.
– Vi har nå bygget vår egen tappelinje med deler fra Hydroscan og sveising fra Glomsrud. Det kostet noen tusenlapper, men skulle vi kjøpt alt nytt ville summen fort vært hundre tusen. Skal vi klare å gjøre økonomi ut av salg av flaskeøl må vi jobbe økonomisk og målretta.

14483625_10153764961886423_661549844_n

Han kombinerer jobben som daglig leder på mikrobryggeriet med tilsvarende stilling på Brød og Vann. Det betyr at mikrobryggeriet og bakeriet kan sees under ett og spennende utviklingsmuligheter og konsepter åpenbarer seg.
– Det er selvfølgelig en fordel for oss at vi kan selge flaskeøl i bakeriet og at folk som er innom bakeriet blir gjort oppmerksomme på mikrobryggeriet og puben Den Gyldne Høne.

Det mangler ikke planer fremover, men Tommy er opptatt av at de skal ta små steg slik at hvert steg er kvalitetssikret.
– Vi skal blant annet ha ”krankupp” i alle fall to ganger før jul. Krankupp er et konsept der et annet mikrobryggeri kommer inn og tar over kranene for en kveld og presenterer sitt øl. Vi får besøk av 7 fjell og Grünerløkka Brygghus, forteller han.

I flere år har Den Gyldne Høne vært kjent for å ha quiz hver onsdag. Der blir det endringer fremover.
– Vi ønsker å komme i kontakt med noen som kan tenke seg å bidra med å være quizmaster en gang i blant. Håpet mitt er å ha 6-8 personer vi kan rullere på og kanskje få inn en gjestequiz i ny og ne. Det er ingen tvil om at quiz på høna har vært populært, så jeg håper at noen melder seg!

img_2941

Både Halden mikrobryggeri og Brød og vann drives i gamle ærverdige lokaler. Det er mange utfordringer med logistikk og vedlikehold, men det gjør også at de har andre muligheter enn de som driver i helt nye bygg.
– Ambisjonen min er selvfølgelig at vi blir store på øl i Halden. Både med spennende utvalg her i puben og ved at vi samarbeider med de andre serveringsstedene om både fat og flaskeøl, sier Tommy. Juleøl er under produksjon og her kan haldenserne glede seg til at det blir flaskeøl å få kjøpt på bakeriet. Planleggingen for 2017 er godt i gang og ut fra hva Tommy forteller tipper vi haldenserne har noe å glede seg til.
– Det er fortsatt oppussing ute i bakgården her, men når det er ferdig kommer vi til å få en kjempefin bakgård der vi kan ha arrangementer og konserter. Det blir muligheter for å kombinere god drikke fra mikrobryggeriet og deilig mat fra bakeriet.

 

Kommentarer

kommentarer