Satser på råvarer fra lokale bønder

I uke 43 og 44 vil Fredriksten Hotell gi hotellgjester og besøkende muligheten til å smake gode lunsjretter fra lokale bønder og produsenter.

Det siste året har Fredriksten Hotell gjennomgått store forandringer med helt ny profil og oppussede lokaliteter. Konferansegjester fra hele Østlandet finner veien til festningshotellet og de gir svært gode tilbakemeldinger på Tripadvisor.
Nå ønsker de å ta satsingen enda et hakk videre og utvikle samarbeidet med lokale matprodusenter.

– Vi kommer til å kjøre en kampanje i uke 43 og 44 for å synliggjøre fokuset vi har på kortreist og økologisk mat. Vi håper at flest mulig, både fra Halden og utenbys fra, benytter seg av tilbudet og får oppleve en smak av Østfold, forteller Sunniva Johansen ved Fredriksten Hotell.
– Vi ønsker økt fokus på hva nærområdet kan tilby av gode råvarer. Vi jobber med kortreiste og økologiske råvarer og mener dette kjennes både på smaken og samvittigheten. For oss er det viktig å gi kundene en unik opplevelse og for å oppnå de beste smakene må vi benytte de beste råvarene.

14612483_1743394639214452_3667339035100828341_o

Ønsker du å bestille lunsj kan du ta kontakt med hotellet via facebooksiden eller nettsiden.

Hvilke lokale råvarer finner vi på lunsjbordet til Fredriksten Hotell?

Beter fra Hasle gård
Roy Hasle på Hasle gård produserer røtter som har falt i god jord. Han har spesialisert seg på beter i ulike varianter. Han er en foregangsmann når det gjelder utprøving av sorter tilpasset gårdens vekstvilkår. Resultatet er Norges beste beter.

14711669_1739192559634660_4670038507328959917_o

Crisp salat fra Stensrød gård
Stensrød gård har vært i drift siden tidlig 1800-tall og ble i 2001 overtatt av Gunnar Delviken som var sjette generasjon driver av gården. Her dyrker de crispisalat og agurk på et jordsmonn som er lett morenesand på sørsiden av raet som går gjennom Råde.

Duga Byggryn
Med stor respekt for kvalitet og tradisjoner har utvalgte bønder i Østfold dyrket frem et byggkorn som er optimalt med tanke på smak og næringsinnhold for mennesker.
Bygg er en av verdens eldste kulturplanter og regnes som selve urkornet.
En av gårdene som leverer byggkorn er Gammelsrød gård i Råde.

Gla’gris fra Gjulem gård
Visste du at grisen har krøll på halen når den er glad? Og at grisen på samme måte som oss mennesker har best av å spise god hjemmelaget mat og ha godt med fiber i kosten? Akkurat det får grisene på Gjulem gård i Rakkestad. På gården til Eva og Hans Tøger Holmsen lever grisene et godt liv nettopp fordi Eva og Hans Tøger er spesielt opptatte av at dyrene blir godt ivaretatt gjennom hele livet.

Gulrøtter fra Vold gård
Volds vekster er i vekst. Hovedproduktet er gulrøtter, deriblant økologiske. Gården driver eget gulrotpakkeri og har mange typer forpakninger. Jens Edvard Kase er en foregangsmann innen økologisk produksjon og dyrker også økologiske poteter.

14589777_1739192456301337_5828310895230913339_o

Okse fra Engen Gård
På gårdene Engen og Filtvedt i Trømborg driver de med økologisk produksjon av oksekjøtt. Kalvene som kommer til gården er 3 til 6 måneder gamle og kommer fra økologiske melkeprodusenter i Østfold. Kuenes meny består av gress, korn og erter fra egne jorder.

Pastinakk og selleri fra Reier gård på Jeløya
Beliggenheten ved Oslofjorden gir lun pålandsvind, høye døgngrader og sen frost, noe som er perfekt for såkalt sene grønnsaker. Produktene Reier leverer kan variere noe fra år til år, litt avhengig av jordskifte, og i tillegg til sellerirot og pastinakk er også pepperrot og persillerot populære produkter blant kvalitetsbevisste mottakere av rotfrukter.

Poteter fra Anonby gård
Anonby gård ligger i Marker kommune. Der dyrker de poteter og korn. Potetene selges i gårdens selvbetjente utsalg og leveres til butikker, restauranter og hoteller. De har i år totalt 12 sorter poteter. De driver ikke økologisk, men sprøyter minimalt, langt under de minimale anbefalinger. Dette ved siden av tung jord og ikke vanning gir potetene mer smak.

***

I samarbeid med Fredriksten hotell vil vi gi bort 4 stk lunsj i uke 43 og 44.
For å være med i konkurransen må du fortelle oss hvem du vil ta med deg på lunsj! Du kan selvfølgelig få gi bort begge lunsjplassene til noen også.
Vi trekker to vinnere førstkommende mandag kl. 21.

🙂

(Konkurransen går både her, på facebooksiden og instagramprofilen vår.)

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer