Sammen for Haldens sommerkonsert

Neste uke går tidenes første sommerversjon av Sammen for Halden av stabelen! Sommerkonserten skal avholdes i Byparkens flotte lokaler!

Sammen for Halden er opprinnelig en førjulstradisjon. Hvert år i november inviterer Leif Kristiansen og datteren Trine til veldedighetskonsert i Immanuels kirke, der inntektene går til Kirkens bymisjons ungdomsprosjekt og Extra Giverglede. I fjor var intet unntak. Men til uka skal de altså lage en sommervariant av veldedighetskonserten!

– Dette har vi snakket om i flere år, forteller Leif Kristiansen, og vi ble enige om at den dagen Byparken står ferdig vil vi ha et arrangement der. Nå er Byparken ferdig, og Trond kom og spurte om vi kunne tenke oss å ha konsert der. Det ville vi gjerne prøve på.

Det er viktig å presisere at førjulskonserten i Immanuels kirke består.

– Den skal vi selvfølgelig opprettholde, sier Leif, dette blir en ekstragreie.

Blir det en ny tradisjon?

– Kanskje, vi får se hvordan det går til uka. Men ja, målet er nok å få til det. Det er mye jobb, så vi må prøve å se om vi får det til. Dette blir et prøveår.

Solveig fra Klessentralen sammen med Leif og Trine. Foto: privat.

På programmet står i all hovedsak lokale innslag. Fra Halden kulturskole kommer Leah og Martine for å spille gitar og synge, og så vil Halden danseskole fremføre noen numre. Damekoret Ladybirds skal synge noen sanger, og så vil pianist Eirik Haug Stømner akkompagnere den eneste utenbysfra bidragsyteren denne kvelden: operasanger Ida Gudim.

– Jeg har aldri hørt Ida Gudim synge før, sier Leif, så det blir veldig spennende å høre.

Inntektene går til Bymisjonens skattkammer og Klessentralen i Halden. Som vanlig er Leif og Trine opptatt av at inntektene skal gå til lokale formål.

– Klessentralen tar i mot klær og gir dem bort gratis etterpå, forteller Leif. Det er et viktig tilbud for mange. De gir ikke bare bort klær, de leier bort selskapstøy også. Hvis man leverer tøyet tilbake i god stand, får man pengene tilbake etterpå.

Et av innslagene på Sammen for Halden er en mannekengoppvisning med kjoler fra Klessentralen.

Konferansier for kvelden er Liv Anne Fossbråten! Hun skal introdusere underholdningsbidragene, samt presentere modellene på catwalken.

Liv Anne Fossbråten. Foto: privat.

 

– Selvfølgelig stiller jeg opp for en god sak, sier Liv Anne. Uten frivillighet og gratisarbeid stopper Norge.

Onsdag 24. mai altså dere, klokka 18 i Byparkens flotte lokaler ved togstasjonen. Er ikke noe å lure på det vel? Billetter kan du kjøpe på Kirkens Bymisjon eller på Klessentralen – eller i døra!

– Vi håper mange kommer, vær med å støtte en god sak! avslutter Leif.

 

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer