Sammen for Halden på sommeren

Alle foto: Ann-Kristin Johnsen

Det går an å være Sammen for Halden på sommeren også, visste du det? Vi var nemlig sammen for Halden på Byparken onsdag kveld! Inntektene fra kvelden går til Byparkens Skattkammer, og Klessentralen.

Veldedighetskonserten Sammen for Halden er en årelang førjulstradisjon som vanligvis utspiller seg i Immanuels kirke i slutten av november. Da samles artister og band i Halden seg rundt et felles mål: å samle inn midler til diverse gode, lokale formål.

Arrangørene Leif Kristiansen og datteren Trine har viet mange timer til sitt Sammen for Halden-prosjekt de siste ni årene. Det er tidkrevende å sette opp store konserter, det krever mye planlegging og organisering. Artister skal inviteres, konferansierer skal hankes inn, kjøreplan skal lages og lyd og lys-anlegg skal leies. Sistnevnte slapp Trine og Leif heldigvis å styre med på sommervarianten av Sammen for Halden, for i motsetning til Immanuels kirke så er jo Byparken fullt utstyrt med både lys og lyd av beste kvalitet!

Leif Kristiansen og Trine Bugge Kristiansen ønsker velkommen til Sammen for Haldens sommerkonsert.

Trine og Leif har lenge tenkt på å lage en sommerkonsert, midt i mellom de tradisjonelle førjulskonsertene. Da Byparken sto ferdig, bestemte de at det var på tide å sette planen ut i livet. Julekonserten er alltid litt rocka, sånn vil nemlig Trine ha det, hun vil at taket skal løftes i veldedighetens ånd! På sommerkonserten var det imidlertid bredde i fokus, her var det alt fra vakker operasang og magedans, til mannekengoppvisning og korsang.

Konferansier for kvelden var en staskledd Liv Anne Fossbråten, som ledet oss fra A til Å. Førstemann ut var Lill Andersen, som magedanset sommerkonserten i gang!

Lill Andersen åpnet Sammen for Halden med magedans!

Dernest fikk vi noen nydelige operainnslag ved sopran Ida Gudim, akkompagnert av haldenser og pianovirtuos Eirik Haug Stømner. Det er alltid en glede å se disse folka på en scene!

Ida Gudim og Eirik Haug Stømner.
Damekoret Ladybirds.

Halvparten av inntektene fra konserten går altså til Klessentralen, som via frivillig innsats deler ut gratis klær til haldensere. De holder for tiden til under parkeringshuset til Skofabrikken, der de tar i mot brukte klær og donerer dem ut igjen. I tillegg til å ville donere en slant til Klessentralen, ville Trine og Leif vise noe av sortimentet i butikken. Dermed ble det mannekengoppvisning av stasklær! Her ble det vist antrekk i mange farger og fasonger, av modeller som var fjonget til av kyndige hender i forkant av oppvisningen.

Mie og Jeanette Hansen viste frem flotte kjoler!
Anne Guri Bråtalien var modell for en festkjole fra Klessentralen.
Melissa Nilsen viste frem sommerlige finkjoler.

Et av høydepunktene i løpet av denne kvelden må være Leah, som så modig tok med seg kassegitaren på scenen og sang vakkert for oss – mo spik alene på scenen. Jeg har hørt Leah synge før, hun opptrådte blant annet på årets UKM i Brygga kultursal. Leah har en varm og vakker klang i stemmen, det er så flott!

Leah synger på Sammen for Halden.

Før damekoret Ladybirds avsluttet kvelden, fikk vi nok en mannekengseanse, og denne gangen var det brudekjoler på menyen! Jammen har ikke Klessentralen alt for å utstyre et brudepar med også, her finnes alt som trengs til både brud og brudgom.

Konferansier Liv Anne Fossbråten presenterte antrekkene etter som modellene kom skridende opp den røde løperen.
Nathalie Nicolaysen viste frem brudekjole.

Den andre halvparten av de innsamlede pengene går til Byparkens Skattkammer, der man kan låne gratis sport- og fritidsutstyr til barn og unge! Flott tiltak, eller hva?

Her finner du mer informasjon om Skattkammeret.

Her finner du forresten Klessentralen på Facebook!

Her kan du følge med på Sammen for Haldens krumspring!

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer