Sammen for Halden 2020

Det blir Sammen for Halden i år! Initiativtagere Trine og Leif Kristiansen er enige om at i tider som disse er den årlige veldedighetskonserten i Immanuels kirke ekstra viktig.

Covid har satt en stopper for mye, men Sammen for Halden holder stand! Trine og faren Leif gikk i tenkeboksen tidligere i år, og etter en rådslagning valgte de å arrangere konserten til tross for begrensningene vi lever under for tiden.

– Det er kanskje ekstra viktig å ha konserten i år, sier Trine. Det er så mange triste konsekvenser av korona, og ungdommene trenger jo pengene mer enn noen sinne!

Sammen for Halden er en årlig veldedighetskonsert i Immanuels kirke som samler inn penger til diverse ungdomsprosjekter i byen vår. Artistene på programmet stiller opp gratis for å spille for en god sak. I fjor samlet Sammen for Halden inn hele 60 000 kroner! Da valgte Trine og Leif å dele summen i to og fordele pengene på Kirkens Bymisjon Byparken-prosjekt og Ungdomssamfundet. Trine er klar på at hun må legge ambisjonsnivået litt lavere i år.

Trine og Leif, med lille Matheo i midten.

– Vi kommer ikke til å klare å samle inn så mye penger i år. Vi kan bare ha hundre publikummere i kirken, så billettinntektene vil bli mye lavere. Men litt penger å gi til ungdommene er bedre enn ingen ting!

Trine og Leif tar smittevernet på høyeste alvor. I kirken vil annenhver rad bli sperret av, og dersom man ikke er i familie må man sitte med en god meter mellom seg.

– Vi er veldig nøye på å overholde smittevernreglene, sier Trine. Vi vil at alle skal føle seg trygge på konserten. Det blir håndsprit ved inngangen, og vi kommer til å passe på at folk holder avstand. Dersom noen i risikogruppa har lyst til å  komme på konserten kan de gjerne ta kontakt, vi skal hjelpe å legge til rette for dem.

På programmet i år finner vi fire artister. Marits Menn, med Marit Østli Trønnes i front, Torn (med Fredrik Sørlie), Hans Inge Fagervik, bandet Noen, med sogneprest Jan Boye Lystad i front, og solist Nadja Juslin. Trond Henriksen og Øivind Strøm stiller opp som konferansierer!

– På grunn av omstendighetene kan BRA-bandet dessverre ikke delta i år, forteller Leif. Det er veldig trist, men sånn måtte det bli i år. Vi satser på at de kommer sterkere tilbake neste år!

Bli med på høstens varmeste konsert i Immanuels Kirke torsdag 19. november klokken 19. Billetter får du kjøpt på Kafé Møtestedet og hos Køhn på nordsiden.

Har du lyst til å oppleve årets Sammen for Halden, men er usikker på om du vil gå på konsert i koronaens tid? Da kan du se konserten på nett, den strømmes nemlig av TV Østfold som filmer hele konserten. Strømmingen vil deles på flere plattformer – blant annet på KanDusi sin Facebookside.

Vil du bidra til innsamlingen i år? I år deles overskuddet mellom Kirkens Bymisjons ungdomsklubb og Ungdomssamfundet. Du kan vippse penger til innsamlingen allerede nå! Vipps-nummeret er 538 569.

Sammen for Halden arrangeres i samarbeid med Halden menighetsråd.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer