Sammen for Halden 2019

Torsdag 21. november skal Sammen for Halden atter en gang samle folk i Immanuels kirke for en førjulskonsert til inntekt for et godt formål.

Det blir det femte året på rad Leif og Trine Kristiansen trommer sammen lokale musikere og band og inviterer til veldedighetskonsert i Immanuels kirke. I år er arrangement-komitéen utvidet med noen flere, da Trine har en liten pjokk på seks måneder som naturligvis krever en del oppmerksomhet. Arrangørgruppa har dermed blitt utvida med både Jan Burud og Øivind Strøm! Trine sitter imidlertid ikke stille på sidelinja!

-Hun minner oss stadig om at det er hun som er sjefen, ler Leif.

-Jan og Øivind har hjulpet oss masse, sier Trine, de fortjener masse skryt for det! Vi er kjempeglade for all hjelp vi kan få.

I år er det altså femårsjubileum for Sammen for Halden!

Vi kan vel kalle dette for en tradisjon nå?

-Dette har blitt en tradisjon, sier Jan, og det er veldig hyggelig å være med å hjelpe til. Jeg synes det er så fint at vi samler inn penger til nærmiljøet. Det er mange som trenger hjelp her også.

Jan har vært med og spilt på konserten før, med bandet Torn.

-Det første året vi spilte, spilte vi Volbeat, forteller Jan, vi var veldig spente på hva folk kom til å si. Det er jo tross alt en kirke. Da var det en eldre dame som sa til meg: «endelig et friskt pust i kirken».  Det var moro. Man kan bruke kirken til mer enn bare gudstjenester og salmer.

-Jeg er opptatt av at det skal være litt trøkk, sier Trine, dette skal være en konsert som løfter taket i kirken!

Ny «Sammen for Halden»-sjef? Her ser vi muligens arvtageren til «Sammen for Halden» på sikt. Lille Matheo er grunnen til at Trine er opptatt på annet hold denne høsten.

Som på tidligere Sammen for Halden-konserter skal Trond Henriksen være konferansier. I år får han en storfin makker i Øivind Strøm.

-Det blir gøy, sier Trine, man vet aldri hva som skjer når de to kommer sammen. Det blir nok noen overraskelser på veien!

Sammen for Halden-sang

Tradisjonen tro stiller BRA-bandet opp for å lage god førjulsstemning i Immanuels kirke.

-BRA-bandet tenner lunta og så kjører de i gang, sier Jan, de skaper så god stemning. De synger med hjertet.

Dag Brandth stiller opp igjen i år som i fjor, og det gjør bandet også bandet Torn, med Fredrik Sørlie som gjestegitarist! Nye artister av året er Emsen, Eva Denis med barnekor, Marit Trønnes og Magne Skibsted Jensen med band, og Benedict Parton. Sistnevnte har en spesiell gave til Sammen for Halden:

-Benedict har skrevet en sang til oss, forteller Leif, vi får faktisk en egen Sammen for Halden-sang. Den heter Byen i mitt hjerte. Det er ikke verst, eller hva?

Foruten Partons nye Sammen for Halden-sang blir det julesanger, noen rocka sanger og noe for enhver smak på årets konsert. Som alltid stiller artistene opp helt gratis, alle inntekter går rett til den gode saken.

David Benedict Parton har skrevet en egen Sammen for Halden-sang som han vil fremføre på konserten.

Extra Giverglede får pengene

-Vi har pleid å gi inntektene fra kvelden til Ungdomssamfundet, sier Leif, men vi vet ikke hva som skjer med den klubben nå.

Siden Ungdomssamfundet går en usikker fremtid i møte har Sammen for Halden valgt å donere inntektene fra konserten til Extra Giverglede, Mikaela Røstadli Dahls utvidede julegaveorganisasjon.

– Vi donerte jo pengene til Extra Giverglede før Mikaela åpna klubben, sier Trine, og vi synes det formålet er veldig bra. Mikaela og de andre i Extra Giverglede samler inn penger til julegaver til dem som ikke har så mye her i byen. Jeg var med henne til Ullared ett år for å være med på julegaveshoppingen, det var innmari gøy å få se hva hun skulle gi bort. Vi kjøpte masse!

Uansett hva som skjer med Ungdomssamfundet kommer Mikalea til å fortsette med Extra Giverglede. Gave-opplegget fortsetter som før, og neste år planlegger hun Sommercamp for Halden-ungdom.

-Når vi gir pengene til Extra Giverglede vet vi at pengene går til noe vi kan stille oss bak, sier Trine. Vi synes Extra Giverglede er en super hjelpeorganisasjon, som hjelper folk som sliter her i byen. Vi gir mye penger til folk andre steder i verden, jeg synes det er fint om vi kan tenke på de som trenger hjelp i nærmiljøet også. Det er over tusen fattige barn i Halden!

Sammen for Halden 2018. Foto: Nina Røsnæs.

 

Nytt år, nye mål?

Som vanlig er billettprisen 150 kroner per person, og 400 for en familie. Sammen for Halden vil nemlig ikke bare samle inn penger til folk som ikke har så mye, de vil gjerne gi folk en mulighet til å få en opplevelse også.

-Det er dyrt å gå på konsert, sier Leif, men med disse prisene går det an å ta med familien på konsert i førjulstida.

I fjor var det 450 haldensere som tok turen til Immanuels kirke på veldedighetskonsert. Sammen for Halden satt igjen med svimlende 50 000.

Har du satt deg nye mål i år, Trine?

-Nja, 53 000? Jeg skjønner ikke hvordan vi skal klare å toppe 50 000 på én kveld! Det går vel ikke an? Jeg håper bare å samle inn en bra sum, og å gi folk en god opplevelse samtidig.

Lørdag 16. november vil Sammen for Halden stille seg opp på stand på Tista senter mellom 12 og 16 for å promotere konserten og selge billetter, her blir det også noen underholdnings-innslag og noen aktiviteter for barna. Øivind Strøm er konferansier!

Årets Sammen for Halden går av stabelen torsdag 21. november klokken 19.00! Billetter kan du kjøpe hos Køhn, på Kirkens bymisjon og på Edderkoppen Gavemakeri.

Har du ikke mulighet til å gå på konserten? Du kan faktisk vippse penger til Sammen for Halden hvis du vil.

Vipps-nummeret er 538569. 

I år er Sammen for Halden arrangert i samarbeid med Menighetsrådet.

Les mer om Sammen for Halden på deres nettside, eller følg dem på Facebook!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer