Sammen for Halden!

For det femte året på rad gikk veldedighetskonserten Sammen for Halden av stabelen i Immanuels kirke torsdag kveld. 

Leif og Trine Kristiansen arrangerer altså denne konserten for fjerde gang, og overskuddet går til Kirkens bymisjon og Extra giverglede. Immanuels kirke fylles i kveld med rekordmange publikummere, hele 450 stykker ønsket å støtte opp om det fine arrangementet. Da både Kirkens bymisjon og Extra giverglede jobber for byens ungdommer var det også mange ungdommer på konserten ikveld.

Trond Henriksen blir møtt med klapp fra publikum når han kommer ut som konferansier i kvelden, og for han er dette en ekstra spesiell dag siden han vant Østfoldprisen og dermed måtte stille med litt mindre manus enn han hadde tenkt. Noe jeg ikke tror publikum tenker over, da han gir masse av seg selv gjennom kvelden.

Trond Henriksen var konferansier for kvelden, og Trond byr som vanlig på seg selv! Foto: Nina Røsnæs.

Ett slagord for kvelden Trond vil at vi skal huske er: «kun via et felleskap kan vi skape ett varmere samfunn».

Første band ut for kvelden er Bra-bandet som gir oss herlig innlevelse via sang og rytmer. Lise ønsker oss velkommen og starter kvelden med Lisa Ekdahls vakre sang Vem vet og følger opp etter dette med to sanger til. Etter Brabandet entrer coverbandet Stemning scenen, de spiller ekte og naturlig. Vakker sang til vakre toner, med koring fra fire småjenter i sangen Tenk på en venn.

Fire søte jenter koret da Stemning sang. Foto: Nina Røsnæs.

Det nyetablerte Haldenbandet Torn ble startet i mai 2018. De er: Stian på gitar, Brynjar på gitar, Rino på bass, Jan på trommer og Renate på vokal. De rocker kirken med sine sanger, og først ut er Christmas time skrevet av Bryan Adams. Torn følger opp med to sanger til etterpå. De avslutter med Kiss og Lick it med Fredrik Søli på Gitar, han har fulgt dem siden de startet.

Nytt band! Foto: Nina Røsnæs.

Halvveis i konserten tar Leif og Trine ordet, og forteller at arrangementet i fjor hadde de 40.000 kr i overskudd som ble delt mellom Trond Henriksen og Mikaela Dahl, og deres flotte arbeid for ungdom i Halden. Mikaela Dahl driver Extra Giverglede og Trond Henriksen jobber for Kirkens Bymisjon. Motivasjonen for deres arbeid med ungdom her i Halden er at alle skal ha muligheter til å oppleve fritidsaktiviteter. Trond retter fokuset mot Thor Edquist som er på plass i salen med budskapet om å tenke over hvem som tar vare på våre barn i fremtiden?

De nevner også Linn og den flotte jobben hun gjør med Ungdomsklubben Domino som drives av Halden kommune.

Både Extra giverglede og Kirkens bymisjon har fått mulighet til å lage en film om det flotte arbeidet de gjør for ungdom i Halden som vises for oss i kirken i kveld.

Etter dette innslaget og musikkpausen kommer Thore Pettersen opp på scenen, han har sammen med Brabandet vært med alle de fire årene Sammen for halden har blitt arrangert.

Thore Pettersen er med for fjerde året på rad, og er fast inventar på Sammen for Halden-konsertene. Foto: Nina Røsnæs.

Thore fyller hele kirken med sin stemme, og med Dag Frode Eilertsen på gitar tar han oss alle med på en reise og avslutter med sin egne versjon av Julekveldsvisa -på Haldenvis med slow rock, humor og taktfulle klapp fra publikum. Thore avslutter sin del av konserten med sangen Stjerna i Det blå i duett med Dag Brandth.

Trond Henriksen har ikke tenkt å la Dag Brandth slippe unna med en duett, og gir ham like greit en god utfordring med noe han absolutt ikke er komfortabel med.. så med en uforberedt Dag blir det ett lite innslag av karaoke og Always on my mind av Elvis Presley.

Dag Brandth får en utfordring! Foto: Nina Røsnæs.

En god venn av Trond Henriksen er bedt inn i kveld. Stian Soli kommer fra Blåkors i Fredrikstad, og skriver sanger om livet og møter med mennesker.

– To år med samtaler med mennesker i rus er blitt til  kunst og musikk, forteller Stian.

Stian Soli starter med sangen Fargesøl i et gatebilde og illustrerer dette igjennom ett maleri han har tatt med og satt frem i kirken. Sangen handler om livet på Karl Johan i Oslo, men kan være hvilken som helst Karl Johan i hvilken som helst by.  Med seg har han Frank på gitar, og de to setter følelser i sving der de synger oss inn i ett levd liv.

Stian har en hyllest til Trond Henriksen og har skrevet en sang og fått laget en film som ble vist oss. Initiativet til denne sangen kom etter å ha lest boken til Trond Ingen murer er høye nok. Han synger også sangen Dø ung som er skrevet som en avskjed til alkoholen, av ei dame som idag er 28 år og ikke har hatt en dag uten alkohol siden hun var 14 år gammel.

Leif og Trine tar oss igjennom denne kvelden med en god kjemi og det hele avsluttes med Haldens egen Øyvind Strøm som samler alle kveldens artister opp på scenen og avslutter med Ole Evenruds sang «Gud med oss»

Ett flott arrangement med både god latter og en tåre i øyekroken, da gjør det ingenting at konserten gikk 30 minutter over tiden…

Kommentarer

kommentarer