Samlet inn 550 000

Fangsten til bøssepatruljen i Halden under årets TV-aksjon ble svimlende 550 000. Det er 150 000 mer enn i fjor det. 

Det tømmes og telles på Sparebanken søndag kveld, og én etter én kommer rodelederne inn med sekker fylt med innsamlingsbøsser. Else-Marie Andersen Guldahl og Terje Vidar Høvik er storfornøyde med innsamlingsaksjonen.

-Det har vært god stemning, ivrige rodeledere og nok bøssebærere, forteller Else-Marie. Vi fikk fylt opp med bøssebærere, og stoppet inntaket noen timer før fristen. Vi er veldig fornøyde!

Årets tema har nok engasjert litt ekstra. Kirkens bymisjon gjør godt arbeid både lokalt og nasjonalt.

-Folk vet jo også at pengene går til et godt, lokalt formål, sier Else-Marie. Det er jo et veldig konkret formål, pengene går til Møtestedet, til ungdomsarbeidet, og til kjøkkenet. Kirkens bymisjon har jo fått bygd seg opp et godt rykte i lokalsamfunnet over lang tid, og så har de fått med seg riktige mennesker på lag –  og gode ambassadører, som Sebastian Engh og Thor Edquist.

Totalsummen fra TV-aksjonen blir først kunngjort utover i uka som kommer. Resultatet fra ringeaksjonen til næringslivet skal legges til, pluss fangsten på Vipps – og summen menigheter, skoler og idrettslag og andre har hanket inn.

Sinthu Mosby står og teller penger i Sparebanken. Ingrid Solberg Sæthre har vært rodeleder i dag, og kom med en hel sekk med bøsser. Marie Herrebrøden er med og organiserer på Sparebanken.

Else-Marie går mellom rodeledere og pengetellere i Sparebankens hall, kvelden er langt fra over for hennes del. Utenfor svingdøra tjoer vinden mellom bygningene. Det har ikke vært det beste bøssebæreværet denne søndagen. Men det har ikke stoppet bøssebærerne i Halden.

-Jeg vil si tusen takk til alle involverte, sier Else-Marie. Sammen har Halden-samfunnet bidratt til å skape fellesskap, møteplasser og utjevne forskjeller!

Folk kom med kaker

På Møtestedet kafé har det vært folksomt så å si hele søndagen. Først utpå kvelden roet det seg.

Stina Johansen og Dag Brandth på Møtestedet Kafé har hatt en travel og hyggelig dag.

-Folk kom nesten ikke inn i kaféen her, forteller sjefen for Kirkens bymisjon, Stina Johansen, det har vært stappfullt! Det har vært en utrolig fin dag, og det er så koselig at det kom så mange.

Gjengen på møtestedet var rodeledere for to roder søndag kveld, og hadde tjue bøsser ute i byområdet. I tillegg har altså kaféen vært åpen hele søndag. Mat og kaker har vært gratis på Møtestedet i dag.

-Folk har kommet og gitt oss kaker her i dag, forteller Dag Brandth, vi hadde et svært kakebord her tidligere i dag. Det har vært et voldsomt engasjement, det er helt rørende hvordan folk har stilt opp.

Solveig og Anniken har laget Bymisjons-muffins til Møtestedet i dag! Se NRK-filmen om Møtestedet og Anniken her.

Fikk du ikke gitt til bøssebærerne i dag? Du kan vippse, eller overføre på konto! Klikk deg inn på aksjonens hjemmeside her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer