Samlet inn 13 000 til flyktningene i Moria

Fredag kveld gikk et knippe lokale band på scenen på Vannvogna i gågata for å spille til inntekt for flyktningene i Moria.

Det er ildsjelene Camilla Johansen og Monica Torp Borg som dro i gang det hele. Da flyktningleiren i Moria brant i september tenkte de at de måtte gjøre noe. Veldedighetskonserten på Vannvogna fredag kveld er resultatet av at mange har jobbet gratis for å samle inn penger til en god sak.

Det starter rolig og melodiøst. Første band på scenen er den relativt ferske instrumentaltrioen Fir Arda, som beskjeftiger seg med irsk folkemusikk. Juha Rossi trakterer bouzoukien og en del andre strengeinstrumenter, Espen Olsen spiller fele, og på både sekkepipe og fløyte finner vi Ketil Simonsen-Liland. Fir Arda maner frem tanker om gresskledte sletter og dunkelt opplyste taverner i små irske landsbyer, og de spiller altså så utrolig fint!

Melodiøst og vakkert med Fir Arda.

Litt mer rocka blir det når en ny lokal – og enn så lenge navnløs – poprock-konstellasjon klyver på scenen. Andreas Buckholm, Malin Möller, Benedict Parton og Jan Faber Pettersen inntar plassene bak mikrofoner og gitarer, og gyver løs på et kult og variert repertoar. Dette er en konstellasjon vi vil se mer av! Det navnløse bandets musikere har alle bragt sitt materiale til torgs, og bytter på å ta skrittet frem for å fremføre sine egne låter. Alle med sine unike uttrykk og fine vokal. Få dere et navn, og kom dere på scenen snart igjen!

Det navnløse bandet. Jan Faber Johansen, Malin Möller og Andreas Buckholm. Inne bak stolpen i mørket sitter også Benedict Parton, han syntes ikke så godt men han hørtes heldigvis krystallklart med sin fine stemme. Foto: Ellen Midtfjeld.
Malin Möller synger så fint om at hun ikke har cash på konto. Foto: Ellen Midtfjeld.

Det er en fin stigning i tempo og trøkk på Vannvogna fredag kveld. Når The Boogietraps går på som tredje band er det helt på sin plass med enda et temposkifte, og det får vi til gagns. Boogietraps kjappe, hyperenergiske og ultratighte punk blåser parykkene av folka på bordene nærmest scenen. Rockeføttene går over hele lokalet, og trommehinnene får seg et etterlengta trøkk. Dette er herlig garasjepunk, og for et sjukt kult liveband Boogietraps er! Til tross for et sittende publikum gir den ultraenergiske vokalisten Magnum alt, det er full trøkk fra begynnelse til slutt.

Magnum har en sceneenergi som er helt vanvittig.
The Boogietraps!

Når Berusalem går på som siste band ut er timen slagen for mange av publikummerne som kom for å se Fir Arda, men det gjør ingen ting – for nye tilskuere har kommet til. Berusalem rølpepunk tar stemninga enda et hakk opp på Vannvogna. Dette er Jokke på nasj, og egner seg definitivt aller best veldig sent på kvelden. Men så MORO som det er! Nevene går i været i publikum, her er det mange som kan tekstene og gauker med.

Berusalem!
Ronny i front. Foto: Ellen Midtfjeld.
Lydmann Espen Jamne van Groningen er morsk ved lydspakene. Men det gjør ingen ting, for han stiller nemlig opp helt gratis.

Etter konserten snakker jeg med initiativtagerne. Camilla og Monica smiler fra øre til øre. Begge har jobbet frivillig for flyktningene i Hellas, og har ekstra mye følelser investert i prosjektet.

– Det har vært en utrolig bra kveld, sier Monica, det var så mange bra band her i kveld og de spilte så bra! Man blir jo veldig spent i forkant av dette, og lurer på hvordan det skal gå. Vi brenner jo veldig for det her og ville at det skulle gå bra. Men Camilla skal ha mye æren for dette her altså.

– Neineinei, protesterer Camilla, alle som har bidratt har æren! Vannvogna har stilt med gratis lokale, og vi har fått ordna alt fra lydmann til vakt gratis. Og det ble en kjempefin kveld, vi er veldig takknemlige og fornøyde!

Camilla Johansen og Monica Torp Borg.

Monica og Camilla er fornøyde med den innsamlede summen på 13 000 kroner. Har du lyst til å bidra til Camilla og Monicas innsamlingsprosjekt? Det kan du! Pengene går altså til Team Humanity og The Hope Project, som har jobbet for flyktningene i mange år på Lesvos.

Vippsnummeret er 41570733 og det er åpent frem til mandag!

 

Kommentarer

kommentarer