Samler inn penger til kompisens hjemby

Magne Rekstads kollega og venn Suth er en gavmild mann. Han donerer det meste av sin lønn til sin thailandske familie og hjemby. Nå vil Magne hjelpe Suth å samle inn penger til landsbyen.

I sju år har Magne jobbet side om side med thailenderen Suth. Hvert år har Magne sett Suth reise hjem til Thailand med penger han har tjent i Norge, for så å gi dem til familien og lokalmiljøet i den lille byen Mae la Luang.

-Suth er en utrolig ålreit person, forteller Magne, han har betydd mye for meg som kollega og kompis. Jeg har lært mye av ham. Han bruker så mye av seg selv på andre, og tar godt vare på familien sin. Suth er en bra fyr, han klarer å snu alt til noe positivt.

Magne ble inspirert av Suth. Han og samboeren Solfrid bestemte seg for å gi han en hjelpende hånd.

-Jeg har reist rundt i verden og ligget på solsenger og spist god mat, og hele tiden har Suth reist hjem og gitt så mye av sine hardt opptjente penger til familien og landsbyen sin. Det påvirker deg å se dette over tid. Vi ville også bidra.

Egentlig hadde Magne og Solfrid tenkt til å nøye seg med å donere noen av sine egne penger til prosjektet. Men så var det noen som sa: hvorfor stoppe der?

-Jeg fikk et råd om å legge ut en innsamlingsaksjon på facebook, sier Magne, men jeg var litt skeptisk. Jeg var redd for at folk skulle synes at det var litt frekt. Men jeg la nå ut et innlegg allikevel. Responsen var enorm. Det er helt sprøtt, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få samla inn så mye på så kort tid.

I februar reiser Magne og Solfrid til Suths hjemby for å besøke Suths familie, og overrekke de innsamlede midlene til skolen og barnehjemmet i byen.

-Vi skal lage en facebook-side til de som har vært så snille og vippsa penger til innsamlinga, forteller Magne, der skal vi informere mer om hva pengene går til. Og så kommer vi til å legge ut bilder fra reisen i februar, da skal vi besøke skolen og barnehjemmet.

Kommentarer

kommentarer