kanDusi

– Samarbeid om kompetanse

– Alle må samarbeide om å skaffe flere læreplasser. Det handler om framtidas Østfold, sier leder av opplæringskomiteen, Elin Tvete.
Tekst og foto: Fredrik Andreas Norland, Østfold fylkeskommune

Onsdag morgen deltok hun og Kristin St. Hillaire fra opplæringsavdelingen på frokostmøte i regi av Fredrikstad næringsforening.

– Dette handler om at alle må bidra, både fylkeskommunen, organisasjonene og næringslivet, til å skaffe læreplasser nok. Fagopplæringen er i endring. Industri og næringsliv vet at alt endrer seg, og det skjer fort. Da må vi også bidra til å tilrettelegge for en framtidsrettet fagopplæring. Det kan kun skje hvis vi samarbeider godt og tett, sier Elin Tvete.

I disse dager registreres 11.000 søkere til videregående opplæring i Østfold. 55 prosent søker studiespesialisering, 45 prosent yrkesfaglig opplæring. Mange vet ikke hva de skal bli, hvordan det er i yrkeslivet, eller om de kommer til å fullføre det de har begynt på. Dette er komplekst, og fordrer samarbeid.

– Vi ser at søkningen til enkelte studietilbudene varierer veldig fra år til år. Utfordringen er å finne en match mellom læreplasser og søkere. Her må vi sammen se hva vi kan gjør, og hva dere kan gjøre, sa Kristin St. Hillaire til de frammøtte.

Exit mobile version