Sainte Marie

I over tretti år har Kenneth Sandberg flikket, pirket, lakket og skrudd på modellskuta Sainte Marie. Når den endelig er ferdig gir Kenneth skuta til Frivilligsentralen i gave.

Et lite tomastet seilskip står i Violgata 14 og venter på sitt nye hjem. Frivilligsentralen er på flyttefot, og så snart de er installert i nye lokaler på Storsenteret skal skuta stå fremme på en hylle. Den er en gave fra Kenneth til Frivilligsentralen.

Over tretti år har det tatt. Men Kenneth har ikke stått i arbeidskjelleren og flikket på selskipet hver dag i tretti år, han har gjort mye annet på den tiden! Bygget modellfly for eksempel, og blitt norgesmester i modellflyvning et par ganger. Men Sainte Marie har stått på arbeidsbenken hele tiden, og Kenneth har stadig tatt turen innom for å lime, skjære til, skru og lakke.

Detaljrikdom på Sainte Marie! Fiskene på dekk er sluker fra Billington!

– Det mørke treet i skroget her er valnøtt, forteller Kenneth og stryker over skroget med pekefingeren.

Det er et nitid arbeid å sette sammen et modellskip, man kan ikke ha dårlig tid. Det er mange bittesmå spikre som skal slås inn, og mange småbiter som skal limes.

– Dette er jo noe man holder på med innimellom, sier Kenneth. Du kan ikke stresse med det. Da jeg kjøpte det bodde vi fremdeles i Sverige, så jeg tok det med meg da jeg flyttet hit til Norge.

Flott, ikke sant?

Kenneth er en gjenganger på Frivilligsentralen, han har nemlig spilt i husbandet Helt Halv Tolv i flere år:

Per Olav Halvorsen spiller piano Helt halv tolv. Kenneth spiller bass ytterst til høyre, og Erling Klevmo henger med på gitar i midten.

Nå skal Frivilligsentralen få skuta, så da kan du ta den nærmere i øyesyn neste gang du er på besøk! Under kan du se et av Kenneths mange modellfly:

Et av Kenneths modellfly. Kenneth er norgesmester i snittflyging også han! Foto: Kenneth Sandberg.

Her kan du lese mer om Helt halv tolv: 

Helt halv tolv

Generasjonsmøter gjennom sang

Låbybarn på sangturné

Kommentarer

kommentarer