Russisk Rabalder i Kultursalen

Onsdag 8. februar blir det rabalder av den russiske typen i Brygga Kultursal, når journalist, forfatter og Russland-ekspert Hans-Wilhelm Steinfeld kommer for å snakke om politikk, historie og sitt liv som utenrikskorrespondent for NRK.

Den anerkjente NRK-journalisten startet sin utenrikskarriere i Moskva i 1980, og var siden stasjonert der i til sammen 18 år. Steinfeld var nærvitne til den kalde krigens siste tiår i Sovjetunionen, og dekket både glasnost og Sovjets fall fra sitt sete i Moskva. Et av Steinfelds karrierehøydepunkter er intervjuet han gjorde med Boris Jeltsin under kuppforsøket i Sovjet i august 1991.

NRK-veteranen har i løpet av sin 37 år lange karriere i statskanalen jobbet både som programleder, nyhetsredaktør, assisterende nyhetssjef og redaktør for Dagsrevyen. Han var stasjonert på Balkan under Natos krig mot Serbia i 1999, og var en av få journalister som rapporterte direkte fra sammenstøtene mellom sovjetiske styrker og sivilie litauere under litauernes kamp for selvstendighet i Vilnius i 1991.

Med sin tydelige stemme, sitt skarpe blikk og sin unike politiske ekspertise har Steinfeld blitt Norges fremste kommentator og tolker av internasjonal politikk. Men Russland-eksperten har også rukket å utgi hele 11 bøker i løpet av sin karriere. Steinfeld har mottatt en rekke utmerkelser og priser både for sitt forfatterskap og sin journalistiske karriere, han har blant annet fått Peer Gynt-prisen, Cappelenprisen og Skandinaviska Journalistpriset.

”Russisk Rabalder” byr på en analyse av verdenspolitikken anno 2017, men også på en forelesning i russisk og norsk historie gjennom 1000 år. I kjent kåsørstil, og med sin særegne satiriske replikk, vil Steinfeld lose publikum gjennom en rekke verdenspolitiske problemstillinger og hendelser.

Publikum vil også få ta russisk humor og litteratur nærmere i øyesyn, samt få stifte bekjentskap med diverse russiske kulturskikkelser gjennom tidene.

Billetter til «rabalderet» kan kjøpes her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer