Runder av Wenche Tour 2019 på Reis

I dag reiser Göttemia nedover i Europa på påsketurné. Tradisjonen tro avslutter de Europa-turneen i Halden, og tirsdag 23. april er de tilbake i byen og klare for konsert på Reis.

Det blir 13 dager og 13 konserter. Tyskland, Tsjekkia og Slovakia.

-Vi har vært masse i Tyskland og Tsjekkia og spilt, forteller bassmann i Göttemia Laurits Mosseby, der kjenner vi mye folk. I år stikker vi innom Slovakia også. Vanligvis har vi reist med et Rakkestadband, men i år reiser vi alene for første gang. Det er en helsikes logistikk. Men det er gøy.

Göttemia har spilt punkrock sammen i snart 16 år. Første utenlandsreise gikk til Baltikum i 2007, og siden har det blitt årlige turnéer nedover i Europa. Turnéene har stort sett gått østover, men Göttemia har vært på vestsiden av Europa og spilt også.

-Vi trives godt i Tsjekkia, der har vi blitt kjent med mye folk. Men det var kult å dra til Irland, det gjorde vi i fjor. Da var vi først i Dublin, og så dro vi opp i Nord-Irland etterpå, hvor det var en hel annen stemning. Belfast er en hard by.

De årlige turnéene har tatt Göttemia innom land som Frankrike, Belgia og Nederland også. Og Spania.

-Vi skulle spille oppe i Baskerland oppe i Nord-Spania en gang, i en liten bygd som skulle feire St. Hans eller hva flate det var. Vi kom opp på et fjell, der sto det et spansk dansband og spilte for flere hundre folk. Ikke en kjeft kunne fortelle oss om vi hadde kommet til riktig sted. Folk begynte å skyte opp raketter, og vi bare sto der i flere timer og skjønte ingen ting. Vi begynte å spille midt på natta, og fikk ikke gå av. Det endra seg fra å være en litt sånn hyggelig, kaotisk familiefest til å bli en ganske hard punkrock-fest. Folk var klin gærne.

Wenche Tour 2019.

Seks plater har det blitt. I vinter har Göttemia vært i Mads Goldens studio på Berby for å spille inn plate.

-Vi rigga oss til i den gamle husmorskolen der oppe, og der har de ikke gjort om på noe siden husmorskolen opphørte. Vi satt bassforsterkerne inn på et kjøkken, der var det kul klang til dem. Trommene sto i en svær sal. Det var en fin måte å gjøre det på. Plata ble akkurat ikke ferdig til turnéen, vi hadde egentlig tenkt til å ha med oss den nedover nå. Men vi ble nesten ferdige da. Nå er det mastringa og cover som gjenstår. Vi tenkte vi skulle lage LP av den også.

Vi må altså vente til høsten med å høre hele husmorskoleplata. Men noen av låtene får du høre tirsdag etter påske, hvis du tar turen til Reis. I mellomtida ønsker vi Göttemia hell og lykke på veien med Wenche Tour 2019; kjør pent og spill fletta av dem der ute.

Göttemia returnerer altså til Halden tirsdag 23. april for å spille på Siste Reis. Konserten starter klokka ni.

Göttemia er:

Rolf Erik Gjersdalstuen
Laurits Mosseby
Roy Klemmetsrud
og Ricky Norum

 

Forsidefoto: Simen Fredheim.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer