Rosa russekull støtter brystkreftsaken

I dag gjør russen sitt for å skape oppmerksomhet rundt brystkreftsaken. Hele Haldens russekull har kledt seg i rosa for å vise at de støtter kampen mot brystkreft.

De står pent stablet i trappa rett innenfor inngangsdøra på Porsnes når jeg ankommer skolen i storefri, rosa russ i alle sjatteringer så langt øyet kan se. Noen rosaklatter kommer strømmende til mens jeg står og gjør meg klar til å ta bilde.

-En to tre tiiiiiiits, roper rosarussen i kor.

Oktober er brystkreftmåneden. Noen tar på seg en rosa sløyfe for å vise at de støtter brystkreftsaken, men russen går like greit all in og er rosa fra topp til tå en hel dag i oktober. Russ over hele landet går kledt i rosa i dag, Haldens russekull inkludert. Rosa russ strømmer rundt i gangene både på Risum og Porsnes torsdag.

Årets russestyre ble valgt i september, og russepresidenten for Haldenrussen 2020 er Benjamin Mellemsether. Jeg får en liten prat med russestyret etter photoshooten i trappa.

Russestyret 2020!

Årets russestyre er, fra venstre: Inkluderingssjef Lone Svenstrup, arrangementssjef/pøbelsjef Ole Andreas Hansen, og Russepresident Benjamin Mellemsether (med lilla skibriller). Liggende til venstre; aksjonssjef William Johansen, i hjørnet; økonomisjef Henrik Kullberg Larsen. Arrangementsjef Martine Antonsen og visepresident Caroline Marie Bøe Olsen har innkjøpssjef Andreas Hansen liggende over fangene sine. Visepresident nummer to; Eva Mena, går på Musikk, dans og drama på Risum og rakk ikke å busse ned til Porsnes i dag.

Inkludering og målsetninger

Inkluderingssjef-stillingen var ny i russestyrene rundt i landet i fjor. Årets inkluderingssjef i Halden, Lone, er opptatt av at alle skal med.

-Inkludering er en viktig jobb gjennom hele russetiden, sier Lone, spesielt når vi er så mange som vi er i år. Vi er over to hundre i dette russekullet.

Hva gjør dere for å inkludere?

-Vi samarbeider tett, sier president Benjamin, vi bruker sosiale medier og informerer i alle kanaler. I tillegg legger vi opp til arrangementer som skal passe for alle. Alle skal med.

Har dere noen målsetninger i årets russestyre?

-At vi skal ha det moro, sier flere i kor.

-Vi vil at alle skal ha det gøy i russetiden, sier Ole Andreas.

-Jeg er også veldig opptatt av at alle skal ha det bra i russetiden, sier Benjamin, og at alle skal få være med. Mange har ikke noen gruppe å være med, jeg vil ha med dem også. Jeg skal gjøre mitt for at alle blir fornøyde, de har jo stemt frem meg som russepresident.

Drømt om russetiden siden barndommen 

Styret er enige om at Benjamin er en bra russesjef.

Hvorfor ville du bli russepresident Benjamin?

-Fordi vi andre krevde det, skyter Ole Andreas inn før presidenten rekker å svare.

De andre ler.

-Benjamin er venn med alle, sier Lone. En av grunnene til at Benjamin blir stemt frem er fordi han er så grei. Han snakker med alle.

-Russetiden har vært i fokus for meg siden jeg var fire, sier Benjamin, det er noe av grunnen til at jeg gjerne vil være president. Jeg har vært opphengt i russetiden så lenge jeg kan huske.

Risumrussen er selvfølgelig også rosa på torsdag. Foto: privat. I midten av bildet ses Eva Mena (med mørkt hår), hun er en av årets visepresidenter.

Den rosa russedagen er en slags kick off for neste års innsamlingsaksjon.

-Russen skal ha innsamlingsaksjon neste år, sier visepresident Caroline, det er tradisjon. Da skal vi gå med bøsser og samle inn penger til både brystkreftsaken og prostatakreft.

I november kler russen seg i blått, da er det prostatakreft som er i fokus. Men i dag er det rosa russ over alt på Porsnes, den første aksjonen årets russ gjør i samlet flokk.

Føler dere dere som et russekull nå?

-Ja, svarer russestyret i kor.

-I dag er vi ikke mange ulike grupper, i dag er vi samlet, sier Ole Andreas. I dag er vi haldenrussen sammen for første gang. Vi er alle rosa i dag.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer