Rødhette og Ulven kommer til SuperSøndag

Annonsørinnhold: Søndag 13. november kommer Rødhette og Ulven til Supersøndag i gågata. Malin Østli Langseth gleder seg til å invitere barna inn i eventyrenes magiske verden.

SuperSøndag har gått sin gang gjennom hele høsten og oppslutningen viser tydelig at dette er noe barnefamiliene i Halden setter stor pris på.
– Denne søndagen får vi besøk av Dårekisten Teater med det klassiske eventyret om Rødhette og Ulven. Kjell Matheussen, mannen bak teateret, driver med dukketeater slik det har blitt gjort gjennom alle tider. Han er en god historieforteller med mye varme og humor i stykkene sine, forteller Malin. Hun er veldig glad i eventyr og glad for at SuperSøndag gir en mulighet til å introdusere flere spennende fortellinger for den yngre garde.
– Eventyrene er noe av det flotteste vi mennesker eier sammen. De er veldig gamle, men samtidig friske og sprudlende som om de ble skapt i går.

Rødhette og Ulven er et europeisk folkeeventyr. Så vidt historikerne vet ble det første gangen skrevet ned i 1697, men det er Brødrene Grimms versjon fra 1812 som er mest kjent. Eventyret har overlevd generasjoner og kommer i et utall bokutgivelser. På søndagens forestilling vil Dårekisten Teater presentere Rødhette og Ulven slik folk kjenner den, men også legge til noen nye dimensjoner.
– Vi vil ikke bare gjenfortelle historien, men også gå tettere inn på enkeltpersonene og forholdet dem imellom. Det er jo da en historie begynner å leve, forteller Kjell Matheussen.
– Som for eksempel når Rødhette sitter på bestemors fang i begynnelsen av forestillingen mens den gamle synger en vuggesang!

De lover en forestilling spekket med humor.
– Når Rødhette kommenterer bestemors sang med å si ”Du synger så stygt bestemor, at det….at det nesten er pent!”. Eller når Ulven foreslår for Rødhette at de skal være kjærester, mens han samtidig planlegger å spise henne. ”Vi må jo tenke gjenbruk” er ulvens forklaring til publikum. Den som havner i ulvens mage er derimot bestemor. Hva som skjer videre vil vi ikke røpe her, bortsett fra at Rødhette står igjen som stykkets helt!

Malin forteller at dukketeater-forestillingen egner seg godt for barn fra  3 til 8 år. Eldre barn er selvfølgelig også hjertelig velkommen.
– Om forestillingen er skummel? Så absolutt ikke. Det er humoren som dominerer, vi skal ha det gøy!

Tradisjonen tro blir det kreativt verksted etter forestillingen. Alle barna inviteres til å være med å male. Det er enkel servering i kafeen.

Billetter til forestillingen kan kjøpes her.

Artikkelen er annonsørinnhold fra SuperSøndag.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer