Rødhette og den teite ulven

Det var heftig engasjement blant de yngste av publikummerne i salen da Rødhette og den teite ulven inntok Brygga kultursal søndag ettermiddag.

Rødhette skulle ha hørt på moren sin, og gått rett frem på stien til bestemors hus slik hun hadde fått beskjed om. Moren hadde jo til og med laget en sang for at Rødhette skulle huske på alt sammen! Men så kom denne teite ulven da, og lurte Rødhette ut på vidvanke. Og plutselig visste hun ikke hvor hun var.

Ulven lurer Rødhette til å fortelle veien til bestemors hus, og så lurer han henne til å gå seg vill i skogen.

Noen av barna klarte nesten ikke å sitte stille i setene sine når den teite ulven entret scenen i kultursalen, det var fnising og roping og latter da ulven prøvde å ule men fikk hosteanfall i stedet.

-Det er ikke så lett å ule, klaget ulven, prøv selv da!

Og publikum svarte med mange langtrukne ulvehyl.

Ulven er ikke så god på å ule, men til gjengjeld er han ganske god på å danse

De minste publikummerne var ikke overbevist om at ulven var den tøffeste og peneste og smarteste ulven som fantes, men dette hadde ulven så stor selvtillit på sjøl at han ikke trengte ytterligere bekreftelse. Og han klarte jo faktisk å lure både Rødhette og bestemor, slik går jo historien. Og bestemor var kanskje enda mer lettlurt enn den tradisjonelle bestemoren? Til stor glede for barna i salen surret bestemor rundt på scenen og pratet tull.

-Jeg tror jammen jeg er nitti år, for jeg var jo åtti i fjor, resonnerte den surrete bestemoren.

Barna i salen ga seg helt over.

Bestemor tror hun finner lua si på et bord i stua, men det er ikke lua, det er et bananskall.

-Du har en BANAN på hue altså, roper en liten gutt fra salen.

Bestemor høstet mye latter fra publikum. Her med banan på hodet.
Bestemor surrer på scenen.

Så endte både bestemor og Rødhette i ulvens mage da, først spiste han bestemor og så spiste han ulven. Han ble veldig mett, så mett at han måtte sove litt i bestemors seng en stund. Men der skulle jo han ikke ha lagt seg til, for dit kom bestemors venn, jegeren, og hørte stemmer fra ulvens store, tykke mage.

Ulven har sovnet i bestemors seng, men jegeren hører kjente stemmer fra ulvens mage.
Redningsoperasjon. Jegeren redder Rødhette ut av ulvens mage.

Heldigvis går det bra med både Rødhette og bestemor til slutt. Ulven kommer også til hektene etter hvert, til tross for at han har blitt sprettet opp og fylt med gråstein. Alle ender opp med å feire jul sammen, og enden på visa er god.

Ulven blir bedt på julefest, selv om han har vært lumpen.

Rødhette og ulven traff publikummet sitt med denne forestillingen, det er sikkert! Her var det bredt nedslagsfelt, teaterforestillingen traff både de aller yngste barna men hadde også appell hos de litt eldre ungene.

Etter endt forestilling stilte skuespillerne opp på en foto-session i foajéen:

Det var mange barn som ville fotograferes sammen med den teite ulven og de andre skuespillerne etter forestillingen.

Rødhette ble spilt av Kornelia Skogseth, mens bestemor og jeger ble spilt av henholdsvis Talina Skogseth og Carl Arne Meyer-Melin. Ulven gestaltes av Christer Andersen.

Manusforfatter og produsent for stykket er Talina Skogseth, mens regi er ved Tom Sterri.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer