Rockehuset er åpent igjen

Etter en lang periode med stengte dører får Rockehuset endelig lov til å åpne dørene for byens ungdommer igjen. Både Domino og Rockehuset er nyoppussa og freshe, og har dessuten fått to nye ansatte!

Det har vært noen lange måneder for de ansatte på Rockehuset og Domino i mars, april og mai. Mange ungdommer har savnet sitt faste tilholdssted, og både ungdommer og ansatte synes det er ålreit at man nå sakte men sikkert nærmer seg en slags normaltilstand.

– Vi har jobba med å pusse opp Domino mens vi alt har vært stengt, forteller Beate Fenstad, vi har oppgradert hele stedet. Det var gammelt og slitt. Vi er snart ferdige med å male og gjøre i stand der nå.

Rockehuset har også fått seg et lite ansiktsløft i koronatida, også her har det gått med noen liter maling fra mars og til nå.

– Vi har gjort en del arbeid her også, sier Beate, vi har rydda og gjort oppgraderinger på det tekniske og sånt. Vi har malt litt i konsertrommet, og gjort litt arbeid her og der.

Rockehuset har hatt noen få brukere som har fått lov til å komme inn i lockdown-perioden, de har fått lov til å bruke hip-hop-rommene på både Domino og Rockehuset blant annet. Øvingsrommene for band har også vært i bruk. Under strenge restriksjoner naturligvis.

-Vi har hatt litt oppfølging av de ungdommene som har vært her, forteller Beate. Hvis det oppstår noen problemer ringer de jo til oss. Eller, hvis det er noe teknisk så ringer de til Laurits da. Men det har vært kjedelig å ikke ha ungdommene her. Det har vært veldig stille. Jeg tror at mange av de som henger her til vanlig har savna å være her.

Nå er Rockehuset åpent igjen, men det er ikke business as usual enn så lenge. Maks femten får være inne samtidig. Til sammenligning kan det være opp til tretti ungdommer inne på Rockehuset til vanlig.

-Mange sitter jo i sofaen i konsertrommet og spiller spill eller kort, forteller Beate, eller bare prater og spiser. Vi bruker jo å kjøpe litt kjeks og frukt og sånt, men det kan vi jo ikke gjøre nå. Vanligvis har vi workshops og lager filmer og sånn, men det går ikke nå på grunn av smittevern. Jeg ser frem til at alt skal bli normalt igjen.

Anthony Monbelly fra London har bodd i Halden ett år, og starta i ny jobb i Halden kommune for en uke siden. Det blir Domino som kommer til å bli hans hovedarbeidsplass, men han vil også tilbringe noen timer i uka på Rockehuset.

-Ungdommene har vært veldig åpne og tatt meg i mot veldig fint, forteller briten, jeg tenkte jeg skulle bruke denne første tiden nå på å bli kjent med dem. Halden er et fint sted. Det er stille i sammenligning med London, men Halden har faktisk noen lommer som er ganske londonske.

Anthony har rusla rundt på Rockehuset en ukes tid, og bruker den første tida på å gjøre seg kjent med både ungdommene og klubbene. Han synes Rockehuset er et bra konsept.

-Jeg er fascinert over konseptet, sier han, det er inspirerende og jeg liker det godt. Det er lett å bli kjent med ungdommene gjennom musikken. De kan snakke om hva de spiller og holder på med, og vi voksne får innsikt i hvem de er via musikken.

Spiller du noe instrument selv?

-Jeg skulle ønske jeg kunne det! Jeg synger i dusjen. Men jeg liker musikk, og jeg er god på å lytte.

I august starter også Jon Terje Vaglen i en 25-prosent stilling på Rockehuset.

Rockehuset er åpent mandag, tirsdag og onsdag fra 16 til 21.

Domino er stengt nå, da det er vanskelig å overholde smittevernsregler med såpass liten plass. Men klubben åpner etter sommeren igjen!

Onsdag 17. juni blir det paintball-tur! Man må melde seg på innen mandag 15. 6, og prisen er 50 kroner. Avreise fra Jernbanetorget 16.15. Man melder seg på per SMS til 99328462.

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer