Rockefest på Bryggerhuset

Fredag 1. november kommer det blodferske hardrock-coverbandet Sideshow til Bryggerhuset for å løfte taket med kjente og ukjente rockelåter.

Det blir deres aller første Haldengig. Sideshow har kun spilt én gang i offentligheten før, og det var på Fjellberg Marina i sommer. Jeg treffer deler av bandet på en øving en drøy måned før konsert. I øvingslokalet på Viksletta finner jeg vokalist Calle Hagberg, gitarist Øystein Bærkas-Buer og korist Hanne Bærkas-Buer. Sideshow er et nytt bandprosjekt, men alle bandmedlemmene har stått på scena i ulike konstellasjoner før.

-Sideshow kommer på mange måter ut av asken fra tidligere bandprosjekt, forteller vokalist Calle Hagberg.

Calle spilte i Aremark-bluesbandet A Blue Remark. Musikere gikk inn og ut av bandet etter som årene gikk, og konstellasjonen endret seg stadig. Til slutt var det ingen blues-musikere igjen i bandet, og Calle begynte å tenke at tiden var inne for å å skifte sjanger. Øystein Bærkas-Buer ble hanka inn som korende gitarist.

-Vi visste ikke helt hva vi skulle spille på den tiden, forteller Calle, men vi visste at vi skulle spille rock. Men om vi skulle spille myk rock á la Toto, eller hardere rock var vi ikke helt sikre på.

Gutta landa på at de ville covre rock av den hardere typen. Øystein begynner å ramse opp:

-Vi spiller Deep Purple, Alice Cooper, Ozzy, Wet, Billy Idol og Def Leppard, forteller han. Men vi har med både en ABBA-låt og en Roxette-låt også faktisk. Og så har vi noe Kiss, Poison, Journey og Whitesnake. Det er i all hovedsak 70- og 80-tallsrock, men vi har med noe nyere rock også. Vi har et par låter fra både 2000 og 2018 på setlista faktisk.

Foruten Calle og Øystein består Sideshow i dag av Remi Beksrud Isaksen på trommer og Dag Kopperud på bass. I tillegg har de med seg kordamene Hanne Bærkas-Buer og Anne-Lene Ullerud.

Hvordan endte du opp i bandet Hanne?

-Hehe, jeg inviterte meg på en måte inn sjøl etter at Calle hadde henta inn Øystein, ler Hanne. Dette hadde jeg veldig lyst til å være med på.

Bandet byr på en liten akustisk smaksprøve i øvingslokalet før jeg går. Det låter utrolig bra, og det er sjukt mye trøkk – selv uten trommer og bass.

Bra trøkk også uten trommer og bass! Fra venstre; Øystein, Hanne og Calle.
Det er BRA trøkk i Calles rockevokal.

-Det som er spesielt med Sideshow er jo at vi har stort fokus på vokal, sier Øystein, vi har mye flerstemt sang. Vi ønsker å oppnå allsangeffekten på konserten våre, vi håper at folk henger seg på de kjente låtene og synger med.

Det blir imidlertid ikke bare slagere på Sideshow-konserten, bandet har valgt seg ut et knippe ikke så kjente – men gode-  låter de gjerne vil spille på konsertene sine.

-Vi har prøvd å finne de gullkorna som ikke ble mest spilt på radio, forteller Calle, men som folk vil kjenne igjen allikevel. Gode, kanskje litt glemte låter.

Det blir hardrockfest det her altså dere.

-Vi vil lage glad og god stemning med hardrock, sier Calle. Men det er ikke dansefoten som skal rykke her, det er rockefoten. Vi skal få folk til å hoppe opp og ned!

Sideshow spiller på Bryggerhuset Syd fredag 1. november. Billetter finner du her!

Kommentarer

kommentarer