Rockefest med trøkk

Det nystifta rockecoverbandet Sideshow laga en real rockefest for et fullpakka Bryggerhus fredag kveld.

Det er ikke en stol å oppdrive når Sideshow tar plass bak instrumenter og mikrofoner på Bryggerhuset fredag kveld. Heldigvis er det flere vegger å lene seg til, jeg finner en av dem og venter spent på første låt. Bandet drar selvfølgelig i gang showet med Alice Cooper-låta som har gitt bandet navn: Sideshow. Dette lover godt!

Og fortsettelsen skuffer absolutt ikke. Neste låt på programmet er en opprocka versjon av åttitallsheltene Roxettes The look. Det er mye trøkk, det er mye gitar, og det er mye vokal. Frontmann Calle Hagberg har rockestemmen innabords, han har et stemmeregister som når helt fra de høye hyla og ned i det mørke dypet. De andre hjelper til vokal, legger seg rundt Calle med digge, tette harmonier. Rock med mye vokal er gøy!

Vokalist og gitarist Calle Hagberg er en rockevokalist av rang. Foto: Johannes Granseth.
Hanne Bærkas-Buer setter prikken over i-en i vokalbildet fredag kveld. Foto. Johannes Granseth.

Rockeperlene strømmer på. Noen veldig kjente, andre ikke fullt så kjente. Sideshow passer på å skifte tempo innimellom, tar det litt opp og ned – uten at rockefoten stopper å rykke. Til tider er allsangfaktoren høy. Et must på en rockekonsert av dette kalibret etter min mening. Er man på rockefest har man lyst til å synge med innimellom!

Høy allsangfaktor på Bryggerhuset fredag kveld. Foto: Johannes Granseth.
Øystein Bærkas-Buer på backing vokal. Øystein briljerte på gitar fredag kveld. Foto: Johannes Granseth.

Det blir mer Alice Cooper. Det blir Def Leopard, det blir Deep Purple, det blir Ozzy og det blir Billy Idol. Etter en liten pause overrasker bandet med en rocka og tight versjon av Abbas SOS, der Øystein nok en gang får vise hva han kan på gitar. Det er rett og slett veldig gøy.

Kvelden fortsetter med tighte og fete covre av Kid Rock, Poison, Muse, Whitesnake og mange fler. Til slutt blir det høy allsangfaktor med Kiss og  God gave rock’n roll to you. Men Sideshow får ikke gå av scenen før de har kjørt et ekstranummer, og byr på en repeat av The Look, og vi synger villig med en gang til.

Etterpå går jeg fornøyd hjem. Mett av rock, litt hesere enn jeg var da kvelden starta, og med hodet fullt av rockeklassikere. Håper det ikke blir lenge til neste gang Sideshow rocker Halden igjen!

Sideshow er:

Calle Hagberg på vokal og gitar.

 

Remi Beksrud Isaksen på trommer.
På bass: Dag Kopperud.
På gitar og vokal; Øystein Bærkas-Buer.
Kordame: Hanne Bærkas-Buer.

 

Følg Sideshow på Facebook da vel!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer