Robert Moses & The Harmony Crusaders til Reis

Robert Moses & the Harmony Crusaders returnerer til sitt andre hjem Halden for å feire releasen av sitt album Leaving, Longing, Love på Siste Reis fredag kveld. Monne er gjestevokalist!

Robert Moses & the Harmony Crusaders gitt ut deres tredje skiva Leaving, Longing, Longin’, produsert av Bendik Brænne og mikset av Bård Ingebrigtsen, 1. Oktober til utmerkede anmeldelser. Robert og bandet har begynt på sin Norgesturné som skal fortsette utover våren. I tillegg skal Robert og Malin Pettersen gjøre en del duokonserter. På fredag er det imidlertid Monne som er det kvinnelig vokalinnslaget!

Monne. Foto: Johannes Granseth.

I september 2013 ga Robert Moses, som opprinnelig kommer fra Chicago, ut albumet Self-Developing Country på Voices of Wonder Records sammen med the Harmony Crusaders. Albumet var innspilt i Halden hos Kleiva Studio med Freddy Holm som produsent og bandmedlem. Plata fikk veldig gode anmeldelser, deriblant 5 i Dagbladet og terningkast 6 i Firdaposten. Albumet vant også prisen for Best Alternativ Country Album of the Year fra Independent Music Awards i USA.

Robert Moses and the Harmony Crusaders turnerte i Norge, og var på spillelisten til NRK Østfold med singelen ‘Take a Look at My Heart, Today’, i tillegg til at bandet fikk airplay gjennom en rekke andre kanaler i Norge. I februar 2016 varmet opp Robert for Mark Olson av the Jayhawks da han turnerte i Norge.

Robert Moses & the Harmony Crusaders laget sin neste skive, Plutonic Friends, hos Subsonic Society Studios med Anders Møller, kjent fra Kåre and the Cavemen and Euroboys, og Spellemannspris nominerte Torgeir Waldemar som co-produsenter. Albumet ble gitt ut 9. februar 2018 og et par singler ble sluppet i høsten 2017 som har fått utmerkede anmeldelser og airplay, og har vært inkludert i en rekke av Spotifys spillelister.

Medlemmer av bandet har spilt med blant annet Signe Marie Rustad, Lucky Lips og Unnveig Aas – blant annet. Musikalske referanser inkluderer Hank Williams, Love, John Lennon, Gram Parsons og sen 60-talls rock/psychedelia.

Bandmedlemmer:
Robert Moses: Vokal, akustisk gitar,
Malin Pettersen: Vokal
Anders Hofstad Sørås: Akustiske og elekriske gitarer, pedal steel gitar, dobro, banjo
Ketil Kielland Lund: Keyboards, trekkspill, flugel horn
Njål Uhre Kiese: Bass
Alexander Lindbäck: Trommer

Anmeldelser for ‘Leaving, Longing, Love’:


«(Robert) er en sentral skikkelse i byens americanamiljø, og nå aktuell med sin tredje – og beste – langspiller, Leaving Longing Love, sammen med sitt faste ensemble Harmony Crusaders. Det er en plate som strutter av en betydelig selvsikkerhet som gir seg utslag i noen av de fineste sangene han har skrevet. Leaving Longing Love er en håpefull plate, proppfull av destillert gromlyd…en plate som gir i bøtter og spann.»

Erik Valebrokk, Mitt liv som Erik 6/6


«Sammen med Bendik Brænne og bandet sitt, så har Robert Moses skapt sitt beste album, og kanskje det mest spennende albumet den norske Americana-scenen har produsert. Måten sjangre smelter sammen på, og med Robert Moses sin musikalske visjon så har vi fått noe helt unikt og grensespregende vi ikke er bortskjemt med hverken hjemme eller ute. Leaving Longing Love er en plate om personlig selvbekreftelse, kjærlighet, lengsel og brudd – presentert med en positiv vinkling og med en musikalitet som gjør den til en fryd å lytte til.»
Rune Letrud, Dust of Daylight – Essential Listening

Øyvind Rønning – Recommended


Her kan du lytte til Leaving, logning, love:

CC: 200. Konserten starter 19!

 

Kommentarer

kommentarer