Robert is coming to town

Fredag 16. mars returnerer haldenvennen Robert Moses til Halden og Bryggerhuset med sine Harmony Crusaders. Vær der, eller vær skikkelig firkant.

Musikken deres har blitt karakterisert som en blanding av alternativ country, americana, rock og psychedelia. Den første plata, Self-Developing Country, kom i 2013. Albumet ble godt mottatt i det norske markedet, og vant attpåtil den gjeve Alt. Country Album of the Year-prisen under Independent Music Awards i USA. Nå er Robert Moses & The Harmony Crusaders ute med ny plate. Plutonic Friends ble sluppet i februar, til strålende kritikker. Og på fredag kommer de hit til Halden for å spille på Bryggerhuset.

Konserten på Bryggerhuset blir en slags homecoming for Robert Moses & The Harmony Crusaders. Foto: Julia Marie Nagelstad.

Som mange vet har Robert Moses et spesielt forhold til Halden og musikerne her i byen.

-Vi elsker å spille i Halden, forteller Robert, vi har spilt i Halden mange ganger, men ikke de siste par årene. Vi har spilt på Bryggerhuset Syd, Siste Reis, Rød Herregård og Brygga Kultursal – og på Folk i Halden. Vi spilte inn vårt første album i Freddy Holms studio, og halvparten av bandet kommer fra Halden. Halden har vært mitt ‘second home’ og folk i Halden har tatt i mot meg og vår musikk som om jeg hadde vært fra Halden selv. Halden er et perfekt sted for vår musikk og jeg har vært heldig med å være tilknyttet Halden. Jeg har møtt så mange bra folk der som jeg fortsetter å ha kontakt med og arbeide med.

Robert Moses & The Harmony Crusaders er ingen ringere enn: Robert Moses himself, Terje Støldal, Anders Hofstad Sørås, Alexander Lindbäck, Malin Pettersen og Ketil Kielland Lund. Glenn-Vidar Solheim spiller trommer og perkusjon på plata, men på konserten blir det Alexander Lindbäck som tar plass bak trommesettet.

Hvorfor skal folk komme og høre Robert Moses & The Harmony Crusaders spille på fredag?

-Vi har et vanvittig bra band nå, fullt av veldig talentfulle folk, sier Robert. Vi har nylig utgitt et nytt album, og har mange gode nye sanger som vi ser frem til å spille. Stemningen, som albumet, er variert og skal reflektere hva vi kan gjøre som band og som individuelle musikere.

Robert lover variert stemning på konserten fredag kveld.

-Vi har et par veldig rolige låter som har litt countrypreg, for eksempel Lost Lullaby, som har vært spilt en del ganger på radioen. Så har vi noen låter som er mer utagerende og utfordrende, som gir bandet en mulighet til å utfolde seg og vise den spillegleden vi har når vi spiller sammen. Mitt ønske med denne plata var å vise hvor bredt vi kan gå både med tanke på sjanger og sensitivitet. Lytt til plata vår før konserten! Dere kan se frem til en variert, morsomt og forhåpentligvis meningsfylt kveld. Vi kjeder oss aldri på scenen, og prøver å overraske både publikum og oss selv når vi spiller.

Robert Moses & The Harmony Crusaders altså dere, på Bryggerhuset fredag 16. mars klokken 22. Billetter finner du her. 

Alle foto: Julia Marie Naglestad.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer