Foredrag med Per Edgar Kokkvold

Human-Etisk Forbund Halden inviterer til foredrag med Per Edgar Kokkvold på Halden bibliotek (i Skofabrikken) onsdag 10. mai kl. 18. Gratis adgang. 

Retten til å si det andre ikke liker å høre

Ytringsfrihet er ikke bare en av menneskerettighetene, men forutsetningene for dem alle, sier Per Edgar Kokkvold:

Per Edgar Kokkvold er pressemann og samfunnsborger. Han var generalsekretær i Norsk Presseforbund fra 1997 til 2013. Han har jobbet som journalist i utenriksredaksjonen i Arbeiderbladet, nå Dagsavisen, senere som utenriksredaktør, og spaltist i en rekke aviser. Han har vært leder for Pressens Faglige Utvalg, og generalsekretær i Norsk Presseforbund. Han var leder av Kringkastingsrådet fra 2014 til 2018.

– Det er menneskeverdet som skal vernes, ikke religioner og politiske ideologier. De må vi ha lov til å krenke, fordi alternativet vil være ødeleggende for hele vår livsform. Tar vi friheten for gitt, kan vi en vakker dag komme til å oppdage at den i all stillhet har forsvunnet, sier Kokkvold. I sitt foredrag vil han ta oss med gjennom flere av den siste tiårs mest dramatiske konflikter knyttet til ytringsfrihet: Retten til å si det andre ikke liker å høre.

I 2006 fikk han mye medieomtale på grunn av sin støtte til trykkingen av de såkalte Muhammed-karikaturene.

I 2013 ble han tildelt Fritt Ords honnør for hans «prinsippfaste forsvar for ytringsfriheten, også under mangeårige drapstrusler, og for hans mange og skarpe kommentarer til journalistisk praksis som bidrag til pressens selvkritikk og selvregulering.»

Han ble tildelt den første Gunnar Sønstebys minnepris i 2015.

Vi ønsker alle velkommen til en interessant og lærerik kveld.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer