Releasekonsert med The Mallrats

Lørdag 13. august tropper The Mallrats opp på Aladdin scene for å spille fra den nye skiva; Rat Race.

Plata kommer først på strømmetjenestene på søndag, men feires med konsert allerede lørdag kveld. Vinylen kommer først senere. Men fortvil ikke, fysiske eksemplarer av skiva blir å få kjøpt på konserten!

– Krister og Magnus har fiksa og brent CDer og laga booklets til omtrent førti eksemplarer, forteller Andreas Buckholm. De får man kjøpt på konserten. De er faktisk ganske eksklusive, for Krister klippa litt feil og fikk med en trommefil som egentlig ikke skulle være med på plata. Så er dette er skikkelig limited edition.

The Mallrats-Capser får du også kjøpt på lørdag, og dessuten både t-skjorter og solbriller.

– Vi selger de samma solbrillene som Krister bruker på scena, forteller Andreas.

To singler fra plata er allerede ute på Spotify.

Hør Solid Ground her:

Alt er spilt inn live i studioet på Berby.

– Rat Race er en ganske god beskrivelse av hvordan innspurten har vært med skiva, sier Andreas, det har nemlig vært et jævla kjør frem til nå.

Plata er lang, hele femten låter totalt.

– Det er jo litt utradisjonelt, det er en lang skive. Jeg skriver jo alt for mange låter, jeg mener vi har nærmere førti låter som snart er klare. Vi er jo nesten ferdig med skive nummer to. Noen av låtene til neste skive kommer vi til å spille på lørdag.

The Mallrats spiller fremdeles poprock. Men soundet har endra seg littegranne.

–Det er en naturlig utvikling for oss, vi starta med et ganske rent lydbilde med gitar, tromme, bass og piano. Det var ikke noe fuzzgitar og sånt i starten. Men nå har vi begynt å dra inn mer boogie-elementer, og litt mer av alt egentlig. Det er fremdeles poprock, bare at lydbildet har blitt litt større.

Nye inspirasjoner hos låtskriver Andreas merkes jo også på soundet.

– Vi blir inspirert av nye ting, og det merkes jo på musikken vår. Jeg har for eksempel vært ganske inspirert av Lars Winnerbäck og Ulf Lundell det siste året. Men vi kommer alltid til å være superinspirert av sånt som Abba og Bruce Springsteen.

Andreas skriver låtene med kassegitar hjemme.

– Når jeg er ferdig med låta, og teksten er på plass, drar jeg på øvern og sier til de andre: sånn hører jeg trommene, men så gjør jo Marius sin vri av det. Vi kan si det sånn at jeg lager grunnmuren, og så bygger vi huset sammen på øving.

Lørdag kveld er det også Folk i Halden-festival foran Kulturhuset. Kjøper du billett til festivalen, får du billett til The MallRats-release med på kjøpet. Men det går an å kjøpe kun billett til MallRats også! Det gjør du her.

Andreas gleder seg til å spille på Aladdin.

– Det er det beste stedet jeg har spilt i Halden, selv om vi har hatt det mye moro på Feelgood gjennom åra. Det er så sjukt proft på Aladdin, det er helt fantastisk å spille der. Lyden er så fet, de vet virkelig hva de driver med. For oss musikere som ikke har råd til å spille på Brygga, så er det utrolig kult å ha dette alternativet.

L I A R varmer opp for The MallRats på lørdag.

– Det gleder vi oss til. Det er fett for oss, kult å kunne ha med de kidsa der på konsert.

L I A R. Foto: Ellen Midtfjeld.

L I A R går på i 21-tiden, og The MallRats starter ca klokka 22. Andreas lover stemning på releasekonserten.

– Det blir konfettikanoner og det ene og det andre, det blir skikkelig releasefest! Kan hende keyboardisten ender opp i boksershortsen mot slutten av konserten også, hvem vet. Det kommer til å bli en dritbra kveld. Det blir veldig gøy!

Forsmak på Krister i boksershorts:

Kommentarer

kommentarer