Rekord for Nissetoget

Til tross for lett regnvær og lite vinterstemning dukket hundrevis av haldensere opp i årets Nissetog i sentrum. Handel i Halden og Fredrikshald Nisselaug er strålende fornøyde med rekordoppmøtet der mange barn fikk møte Nissen.

På forhånd hadde Nisselauget appellert til haldenserne om å lage rekordlangt nissetog. De fristet med nissestemning, nissesanger og nisseposer.
Ved tolvtiden begynte Torget å fylles opp med små og store nisser, de aller fleste med nisselue slik som sjefsnissene hadde bedt om. Barnekoret Koriallverden og Trekkspillklubben sørget for god stemning.
Begge byens skolemusikkorps, Idd og Halden, tok oppstilling midt i Storgata kl. 12.30 og sørget for å lose både smånisser, gamle nisser og andre haldensere over bybrua og oppover gågata.

img_5479

I gågata var det flere utstillere som solgte håndtverk eller noe å spise. Fossekallen speiderlag sørget for bål, gløgg og pepperkaker.
Når Nissetoget kom vel frem til Busterudparken var det en kort appell ved Mikaela Røstadli Dahl i Extra Giverglede, sang med 3A på Hjortsberg skole og Nisselauget trakk førjulsgaver og sørget for nissesang og god stemning.
Det var flere barn som fikk førjulsgaver i tillegg til klasse 3A på Hjortsberg skole og Tryggheim Barnehage.

Mikaela i Extra Giverglede står i bresjen for innsamlingen av julegaver og midler til de barna i Halden som kanskje ikke får noen julegaver.
– Det var noen som leverte julegaver til oss før toget startet. I tillegg solgte vi nisseposer for omtrent 5000 kroner, fortalte hun lørdag ettermiddag. Nisseposene sponses av Handel i Halden slik at Extra Giverglede får alle inntektene ved å selge dem.

Koordinator for arrangementet, Else Marie Anderen Guldahl, var fornøyd med Nissetoget.
– Heldigvis fikk nissene ønsket sitt oppfylt – vi klarte å sette rekord med 700 deltagere i nissetoget!

img_5523

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer