Reagerer på at Aremark-elever må til Halden

Tove Fagerhøi i Aremark Arbeiderparti forteller at de har jobbet en stund for å forhindre nedleggelsen av Tannlegeklinikken i Aremark kommune. De har fortsatt ikke gitt opp håpet og her kan du lese hennes reaksjon etter gårsdagens debatt i fylkestinget.

Vi hadde virkelig håpet at vi hadde fått en mulighet til å unngå å sende våre
elever med buss til tannbehandling i Halden. Ser at det svares at det går buss til Halden fra Aremark hverdager kl 10, men det er kun tirsdager og torsdager. Hjem er det riktig at det går buss rundt halv to på ettermiddagen. For oss i Aremark er det bare trist at vi må tilbake på gammel løsning som vi i min alder måtte være med på. I min oppvekst måtte vi, 11 barn på hver tur, ta drosje til Ørje hvor vi satt på venteværelset hos tannlegen hele dagen og ventet til alle var ferdig behandlet for så å bli kjørt hjem til skolebussen ved skoledagens slutt. Det er få foreldre som ønsker at barna deres fra 12 år skal gå fritt rundt i Halden og vente i løpet av en dag og det vil derfor, ut fra hvordan jeg ser det, måtte etableres samme «venteværelse»-rutine som vi hadde. Ikke bra!
Fylkesordførerens svar i dag sier at samlokaliseringen forutsettes å ha vært godt kjent i flere år og det er jo riktig. I 2013, både gjennom høringssvar og besøk hos dere i fylket, la vi fram våre synspunkter, som er de samme som i dag. Per Torgalsbøen og jeg var i møte sammen med Inger Christine Torp og Siv Jacobsen. Vi fikk jo heller ikke da gjennomslag for våre synspunkter og erfaringer, men jeg husker det ble sagt at planen er en 10 års plan og løper helt fram til 2023, derfor er det veldig leit at dette gjennomføres allerede nå, kun 4 år etter vedtak. Fristen fra jul og fram til 1. mars er i våre øyne veldig kort i tillegg til at det skjer midt i et skoleår.

Vi vil gjerne ha en nærmere dialog med dere og kanskje vi sammen kan finne en løsning som vi alle synes kan virke fornuftig. Barna i Aremark må stå i fokus og vi må i det minste prøve å finne en transportløsning som er bedre enn det som tilbys nå.

Tove Fagerhøi
Aremark Arbeiderparti

Kommentarer

kommentarer