Rare Blomster

Velkommen til ny utstilling i kvartetten visningsrom. Utstillingen vises i 4 vinduer i Tungegården, de vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata. Utstillingene oppleves fra gateplan, noe som fungerer bra i disse pandemi-tider. Det er montert en QR kode til venstre for vinduene, og der kan man finne utfyllende informasjon om kunstneren. Takk til Kunstgården som lar oss fortsette å drive vindusgalleriet, så vi kan fortsette å vise samtidskunst til folk i Halden.

Månedens kunstner : Tommi Sarkapalo

Tittel: «Rare blomster»

Tommi Sarkapalo kommer opprinnelig fra Finnland, hvor han også fikk sin kunstutdannelse. Etter å ha tatt master i 2000 flyttet han til Norge, og nå bor og jobber han i Fredrikstad. Han har hatt en rekke utstillinger, flere offentlige innkjøp – samt vært med på mange kunstprosjekter i inn- og utland. Tommi er en kunstner som kan ha et kraftfullt utrykk, og forteller at han kan havne i en heftig prosess med bildene. Er han ikke fornøyd med bildet han jobber med, kan han gå løs på det med hoggjern, maskiner, pensler eller andre redskaper. Han opplever da  at det frigjør en kraft, og bildet blir mer taktilt og ekte.

I Kvartetten skal Tommi vise malerier, og han skriver at han ønsker; «å presentere en scene som kan åpne for en iboende mening – i dialog  med byrommet. Et byrom som har ivaretatt historien gjennom fargebruk på betong og tre.»

Utstillingen vises fra  19.06.21 til og med 14.07.21.

 Vi ønsker alle velkommen til å se utstillingen –  med god avstand og medbrakt ansvar.

Kvartetten består av fem profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, Thomas Pedersen, Trond Arne Vangen, Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer