Pulverheksa kommer til Brygga

Førstkommende lørdag lover Pulverheksa at hun skal skape magiske opplevelser for små og store i pulverskogen på Brygga kultursal.

Dette er tredje gangen Riksteatret tar med seg Pulverheksa ut på turne. Denne gangen er det ”Pulverheksa og vennene hennes” som tar turen til Halden. Forestillingen er barnevennlig med stor hygge-faktor.
– Alle gleder seg til det store ballet hos Drømmeprinsen. Men … alt er ikke som det pleier å være i Pulverskogen. Tyven er blitt sint på Politimannen og vil ikke være tyv lenger. Og Politimannen er sur på Tyven fordi han blir arbeidsledig når ikke Tyven vil være tyv. Ingen av dem vil komme på ball hvis den andre kommer. Og Krokodillen gruer seg til vinteren, så han lurer på om han skal flytte til Afrika, skriver Riksteatret.
– Alt dette gjør Drømmeprinsen så trist at han ikke vil være drømmeprins mer. Dessuten er det en diger, skummel skikkelse som beveger seg mellom trærne og setter store fotspor overalt, og gjør alle redde. Hva er det som skjer i Pulver- skogen? Blir det ikke fest? Alt var jo så bra i verdens fineste Pulverskog. Kanskje Pulverheksa kan hjelpe?

I hovedrollen som Pulverheksa finner vi Maj Britt Andersen. Hun er for de fleste kjent som en av Norges mest sentrale personer innen barneunderholdning. Med 40 års erfaring fra små og store scener, barne-tv og musikkutgivelser er det fristende å spørre hva som gjør at hun fortsatt syns det er like morsomt å jobbe med barn og barneteater.
– Det begynner å bli noen år siden vi var på turne med den første forestillingen med Pulverheksa, men jeg husker det godt. Det er utrolig givende å se barns reaksjon, forteller hun.
– Det er gøy å turnere med Pulverheksa igjen der jeg får ta frem nye sanger, en ny pulverskog og nye historier. Men vennene til Pulverheksa er alltid der og det tror jeg nok også de minste i publikum syns er både fint og trygt.

Forestillingen egner seg godt for barn i alderen fra 3 til 7 år.
– Jeg syns det er ekstra motiverende å få spille for nettopp den aldersgruppa for jeg føler at de ofte blir litt glemt når det kommer til underholdning for barn. Det er viktig for meg å gi dem gode teateropplevelser, sier hun og prater på sin klingende Toten-dialekt om hvor viktig hun mener gode kulturtilbud er for små barn.

VG ga forestillingen strålende kritikker og beskrev den som en ”magisk pause fra den digitale virkelighet”. Hva tenker du om det?
– Jeg likte den beskrivelsen veldig godt. Den beskriver forestillingen bra og setter fokus på noe jeg mener er viktig – folk må unne seg en pause innimellom. Det er mange besteforeldre som tar med seg barnebarn på forestillingen, og det er fint å se at både små og store koser seg. Det er alltid trygt og godt i pulverskogen og det smitter over på publikum, sier hun.
– Vi prøver å la barna, og selvfølgelig de voksne, roe ned en time da de kan senke pulsen og bare ta imot fin musikk og hyggelig teater.

Maj Britt har underholdt barn med sang og teater i mange generasjoner og hun er tro mot konseptet sitt. Hun synger på norsk, det er det samme budskapet i sangene nå som for 20-30 år siden og hun har et ærlig ønske om at barn skal få fine opplevelser.
– Det som er så rart er at barn er barn, uavhengig om at de vokste opp for mange år siden eller nå. De søker fortsatt etter mye av det samme, blant annet roen og tryggheten. Jeg merker egentlig større forskjell på by-barn og barn fra bygda, forklarer hun. Den siste kommentaren krever en utdyping.
– Barna vi møter på forestillingene i byene er mye mer på. De står gjerne først i køen og kommuniserer kjappere under forestillingene. Barna fra mindre steder er litt mer sjenerte og sindige. Men alle barn er nydelige og deltar på sine måter i de opplevelsene de er med på.

Vennskap er en sentral del av forestillingen ”Pulverheksa og vennene hennes”. Hvor viktig er vennskap i 2017?
– Jeg tror det er veldig viktig å ha fokus på vennskap. Mobbing er et stort problem. Det begynner allerede i barnehagen for noen og overraskende nok er det også et problem på for eksempel høgskolene. Det er så viktig å ta vare på hverandre og være en god venn, sier hun og prater seg varm om at hun håper at kulturen inspirerer barn til å være gode mot hverandre.
– Det er verdt å reise Norge rundt med budskapet vi har med i Pulverheksa-forestillingene hvis det kan utgjøre en forskjell for noen.

Billetter finner du her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer