Premieren nærmer seg!

Fredag er det premiere på den grøssete dørfarsen Mysteriet Myrna Vep! I kveld settes kulissene opp i Fredrikshalds Teater.

De har holdt på i hele dag, Ketil Ravneng og Johnny Nilsen, og alle deres gode hjelpere. Kulissene til Mysteriet Myrna Vep er jammen ikke satt opp i en fei, de er tunge og kompliserte å sette sammen. Og svære! Dessuten må de sages i biter for å kunne fraktes inn i Fredrikshalds Teater. Heldigvis har HaldenCompagniet en god sagfører.

Sagfører Veronica Mittet; til stede for å inspisere og mene.

Johnny og Ketil trasker rundt i kulissene blant ledninger og stiger, de skrur og banker, de løfter og skyver. Nå er det bare fem dager til premieren. Fredag kveld, altså fredag 23. september, braker det løs igjen. Omtrent ett år siden de satte opp stykket sist.

– Det har gått veldig greit i dag, sier Johnny, vi har grua oss til å få alt dette ut av kulissemagasinet og inn hit, men det har jo gått kjempefint! Vi har heldigvis fått masse god hjelp til å bære.

Johnny Nilsen kan ikke bare spille skuespill, han kan skru også.
Ketil forsøker å se travel ut.

Nå skal de siste detaljene på plass, og så er det første hele gjennomkjøring i teateret i morgen.

– Det sitter nå, sier Johnny. Denne gangen kjenner vi karakterene bedre, og stykket bedre, vi er mer avslappet sånn at vi kan leke litt mer med replikkene.

– Vi vet jo at vi kan dette her, sier Ketil, så nå kan vi legge inn litt nye ting også. Den første gangen handla det mest om å få gjennomført det, og så lekte vi oss mer og mer for hver forestilling.

– Myrna Vep er et jo fjell å bestige, legger Johnny til.

Hvilket fjell er dette, spør du kanskje nå? Jo, nå skal du høre. Grøssefarsen Mysteriet Myrna Vep er altså et maraton av en forestilling. Ketil og Johnny spiller fire roller hver, og kostymeskiftene er i verste fall sekundarbeider. Og skuespillerne skal ikke bare bytte klær og hatt og parykk, de skal bytte kjønn og karakter også. Ut en dør som overklassekvinne, inn den neste som lettere tilbakestående gårdsgutt med trebein. For eksempel.

Ketil Ravneng: overklassekvinne i det ene øyeblikket…
…og åndssvak gårdsgutt det neste.

Men hva handler dette egentlig om?

Mysteriet Myrna Vep er et skuespill i tre akter av Charles Ludlam. Handlingen er satt til ærverdige Mandacrest gods, som ligger ute på de øde og tåkete engelske heder. Inne i godset residerer den nygifte Lord Edgar Hillcrest med sin unge hustru Lady Enid, samt husholderske Jane og gårdsgutt Nicodemus. Men fortiden skal snart innhente Lord Edgar på det mørke godset på heden. Hans forrige hustru Myrna forsvant nemlig på mystisk vis fra Mandacrest, ingen vet hvor hun ble av. Her går altså det småskumle startskuddet for Mysteriet Myrna Vep.

Sånn ser det ut når kulissene er på plass og Ketil og Johnny er i kostymer.

Gikk du glipp av Myrna Vep i forrige runde, eller vil du simpelthen bare se teaterstykket på nytt? (Ketil og Johnny har lagt til nye ting, hvis noen lurer på om det blir helt likt som i fjor…)

Forestillingen spilles 23, 24, 25 og 30. september OG 1, 2, 7, 8, og 9. oktober.

Billetter finner du her!

Kommentarer

kommentarer