Pop med varmt og 70-tallsnikkende bandsound

Lørdag 1. juni kommer singer-songwriter Marte Røyeng med band til Bryggerhuset for å synge og spille fra den nyslupne debutplata Reach.

Hortenjenta Marte Røyeng (29) studerer komposisjon på Norges musikkhøgskole og har jobba som singer-songwriter i ni år.

-På musikkhøgskolen skriver jeg samtidsmusikk, forteller Marte, så jeg blir utsatt for mye forskjellig musikk i hverdagen. Både popmusikk og kunstmusikk – og alt imellom. Det preger meg som låtskriver. Jeg er glad i artister som er «sjanger-hoppere», og samarbeider selv med musikere fra mange sjangre – jazz, blues, folk, klassisk

Den 24. mai slapp Marte debutalbumet Reach. Marte skriver både tekst og musikk selv.

Reach er et popalbum med et varmt og 70-talls-nikkende bandsound, forteller Marte. Det er fokus på tekst. Teksten og musikken er like viktige for meg når jeg skriver, og jeg har sørget for å få trykket sangtekstene inni platecoveret for at lytterne skal få ordentlig mulighet til å få dem med seg.

Reach er spilt inn i Athletic Sound. Det var pianisten i bandet, Marius Rekstad, som kom med ideen om å dra til Halden for å spille inn plata.

-Det viste seg å være en skikkelig god idé! sier Marte. Innspillingen startet i Athletic Sound i mai 2017 med Dag Erik Johansen, som også har mikset plata og gjort en fenomenal jobb med å få alt til å låte så bra som mulig. Det var godt å komme bort fra Oslo ned hit til Halden og dykke inn i den gode atmosfæren i Athletic.

Marte I Athletic Sound. Foto: Bendik Bergestig.
Hør Marte Røyengs debutplate Reach her:

Reach handler om å tørre å strekke seg etter nye utfordringer, forteller Marte. Den tar for seg evige temaer som kjærlighet (-ssorg), brutte forventninger og håp. Om opplevelsen av å invitere andre inn, og se noe større folde seg ut. På albumet dukker det stadig opp referanser til å komme seg opp i høyden, for å finne overblikket og kjenne på sin egen utstrekning, på et sted der verden i noen øyeblikk står stille – mens alt inni deg kommer i bevegelse.

Reach er gitt ut på Oslo Session Recordings, som plateselskapets første satsning på en ikke-jazz utgivelse.

-Målet var å lage en rik produksjon med mange forskjellige instrumenter i bruk i løpet av plata, og at hver låt mest mulig kunne ha sitt eget lydunivers. Jeg ønsket meg det sånn fordi jeg selv digger album hvor det er masse å oppdage i hver låt, hvor du kan lytte igjen og igjen og stadig finne et nytt lag i musikken. Jeg har med meg fantastisk drevne og medskapende musikere i bandet mitt!

Se musikkvideoen til singelen No One (2017) fra EPen ved samme navn her:

Marte har med seg bandet sitt når hun skal spille i Halden på lørdag. Bandet består av haldenser Marius Rekstad på tangenter, Åsa Ree på fiolin, Bendik Bergestig på elgitar, Sander Eriksen Nordahl på bass og Ivar Myrset Asheim på trommer. Selv spiller Marte elgitar og mandolin i tillegg til å synge. Hun gleder seg til å spille på Bryggerhuset lørdag kveld:

-Det blir etterlengtet og energisk! sier Marte. Etter å ha ventet på at plata skulle slippes er det en fryd å dele låtene i liveformat. Å spille med bandet er alltid skikkelig gøy, og hver konsert blir noe for seg selv takket være musikere som byr på seg selv. Konserten på Bryggerhuset blir vår andre i forbindelse med albumslippet, så når vi kommer til Halden er det fortsatt mye fersk slipp-glede som skal få utløp når vi spiller!

Marte Røyeng med band altså dere, de kommer til Bryggerhuset og spiller lørdag 1. juni klokken 22. Billetter finner dere her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer