Plateslipp-konsert for 1234!

1234! slipper skive! Anledningen feires med slippkonsert på Aladdin Scene lørdag 28. mai.

1234! starta med en kritelapp.

– Alt starta på gamle øværn nede på Samfundet, forteller Andreas Buckholm. Vi måtte lage et band som kunne spille på påskerocken, hvor vi klarte å dra på oss en liiitt stor kritelapp i baren. Vi fikk gjøre opp den ved å være support for Black Debatt, så da gjorde vi selvsagt det.

1234! er Eimund Aadahl på trommer, og Andreas Buckholm på bass. Et minimalistisk band, egentlig.

Hvorfor navnet 1234?

– Vi skjønte at vi sier en to tre firr jævlig mye, så hvorfor ikke bare kalle oss det?

1234! var primært et band som spilte på fester. Men Eimund og Andreas spiller i flere andre bandkonstellasjoner, og når de andre banda ikke kunne ta spillejobber, begynte etter hvert 1234! å steppe inn.

– Så da sa vi «hei sjekk ut hva vi kan, forteller Andreas. Etter hvert nå så har vi vært veldig heldige med å få spille en del med Göttemia! Det har hjulpet oss veldig som band.

Sjangermessig er ikke gutta helt sikker på hvor de skal plassere seg.

– Vi har funnet ut at vi er innom mange sjangre, vi klarer ikke helt å sette oss selv i bås. Så det er vel høy, variert rock. Vi er en høy, variert bass- og trommeduo, hehe.

Nå har 1234! spilt inn skive. Plata kom i høst.

– Skiva er spilt inn live i Athletic Sound, med dag Erik bak spakene. Så vi spilte inn skiva på én dag. Vi er inspirert av alt vi hører på av musikk, og siden vi er en duo så har vi mulighet til å gjøre dristige valg, som vi vanligvis ikke kunne gjort i andre band vi spiller i. Men det er definitivt mye guilty pleasure i inspirasjonene til 1234!

På konserten lørdag stiller forresten 1234! med et noen gjester på scenen: Espen Holtan, Richard Ottosson og Laurits Mosseby.

Konserten starter åtte!

Billetter finner du her.

Kommentarer

kommentarer