Planlegger parsellhage på Damhaugen

Damhaugen er kjent for sin gamle historiske bebyggelse og at det er mange barnefamilier i området. Nå planlegges det også en parsellhage.

En av de som bor på Damhaugen, Thomas Pedersen, forteller at de ønsker å bygge parsellhage i barneparken. De ønsker også at kommunen kommer og tar en titt på trærne i området for å sikre at ingen gamle grener skal falle ned.
– Vi som bor her på Damhaugen har hatt et møte i parken med idemyldring om hvordan vi vil ha det. Ideen om en parsellhage kom etter hvert. Det er lenge siden kommunen har gjort noe i parken og en nabo til barneparken har klippet gresset der hvert år. I fjor ville han at noen andre skulle ta over og det var nok da vi så og tenkte på hva parken kan brukes til, forteller han.
– Damhaugen er et område med mange leiligheter og lite egne hager, samt at det er et veldig sosialt sted. Vi tenkte derfor at deler av fellesområdet kan brukes til parseller slik at parken blir mer attraktiv som møtested for beboerne her.

De har en avtale med kommunen om at de skal holde parken fin, klippe gress og gjøre generelt vedlikehold.
– Vi vet at kommunen ikke har penger, så vi vil bidra med vårt for å holde parken i stand.

I Halden finnes det èn parsellhage, Åpen Hage, på Os. Den er allerede godt etablert og de har gode erfaringer med å drive hage i bysentrum. (link) Østfold fylkeskommune ønsker også å satse på parsellhager og har lyst ut tilskudd til kommuner som vil bruke hagene som et virkemiddel for å motvirke sosiale ulikheter.
– Fylkeskommunen og Østfoldhelsa håper parsellhager i bysentrum kan være et av flere bidrag for å motvirke sosiale ulikheter i helse. At naturen og byen bringes sammen kan stimulere til økt aktivitet og naturforståelse. I tillegg kan parsellhagen være en sosial møteplass, hvor beboere i et område møtes over et felles prosjekt og en felles interesse, skriver de i utlysningsteksten.

Thomas Pedersen håper Halden kommune vil vurdere å søke om tilskudd til parsellhagen på Damhaugen.
– Kanskje også kommunen kunne fått noen midler til oppgradering av parken som en del av parsellhagen!

Annonse
Skjermbilde 2017-02-09 kl. 17.41.47

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer